A hihetetlenül egészséges gomba


Hirdetés


 Magyarországon vadon nő!

Vörös reishi, Ganoderma Lucidum vagy Ling Zhi gyógynövény gombáról ismert, hogy csodálatos egészségügyi hatásokkal bír.

A reishi gomba gyógyító és a test életfolyamatait kiegyensúlyozó tulajdonságokkal rendelkezik. Nézzük hogyan hozza egyensúlyba az immunrendszert és javítja a különböző súlyos egészségi állapotokat.
A reishit a legkülönfélébb formában lehet fogyasztani, beleértve porított és folyékony kivonatait, teákat és kávékat is.

 

Nem mérgező, semmiféle mellékhatása nincs!

Rendszeres fogyasztásakor vissza tudja állítani a szervezet természetes állapotát, lehetővé téve a szervek normális működését.

Immun modulátornak is nevezik – finoman szabályozza az immunrendszert.

Tanulmányok kimutatták, hogy a reishi gomba képes szabályozni vagy kiegyengetni az immunrendszert, mindegy hogy az immunrendszer túlműködéséről, autoimmun betegségekről vagy krónikus betegségről legyen szó. A kutatók azt is megjegyezték, hogy a reishi támogatja a
T-sejteket a daganatok növekedésének gátlásában, az emberi leukémiás sejtek számának növekedését inhibitálja és segít helyreállítani a fehérvérsejtek normális szintjét.

A reishiről kimutatták, hogy a szívbetegek 80 százalékán segitKöztudott, hogy csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a vérnyomást, és alacsonyabb vérlemezke aggregációt eredményez, amely nagyban leviszi a vérrögök és a stroke előfordulásának esélyét, valamint a migrénre is jó hatással van. A reishi nyugtató és energia-szabályozó tulajdonságai a kulcsai a vérnyomásra és az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásának.

Japán kutatás bizonyítja hisztamin gátló hatásosságát is, ami azt jelenti, hogy hasznos az 1. típusú allergiák, az anafilaxiás sokk, atópiás dermatitis, szénanátha, csalánkiütés, gyógyszer-allergia és asztma esetében.

A vörös reishi fő alkotóelemei a komplex szénhidrátok, az úgynevezett vízben oldódó poliszacharidok, triterpeniodok, fehérjék és aminosavak. A kutatók megállapították, hogy a reishi legaktívabb elemei a vízben oldódó poliszacharidok, amelyek daganat-ellenesek, ezen kivül immunmoduláló és vérnyomáscsökkentő hatásuk is van.

A reishi segít regenerálni és megvédeni a májat a toxinoktól.  Ez a magyarázata annak, hogy a hagyományos kínai orvoslásban a hepatitis ellen használják. Egy három hónapos klinikai vizsgálatban az akut hepatitis-B betegek szignifikáns javulást mutattak már egy hónapos kezelés után is.

Egy másik jelentős hatóanyag a reishiben a triterpéneknek nevezett ganoderikus savak. Az előzetes vizsgálatok azt mutatták, hogy a ganoderikus savak gátolják a hisztamin felszabadulását, javítják az oxigén felhasználást és a máj funkcióit. A triterpének adják a keserű ízt és minél több triterpén van a gombában az annál keserűbb.

 

A reishi támogatja a test immunrendszerét

Rendszeres fogyasztása javítja a vérkeringést, ezáltal több oxigént juttatva minden szervhez. Általában elmondhatjuk róla hogy adaptogén, immun modulátor és általános frissítő. Segít szorongás, magas vérnyomás, májgyulladás, hörghurut, álmatlanság és asztma esetén is.

Gyakori kérdések

1, Mik a ganoderma gyógygomba aktív hatóanyagai?

Kutatók szerint a ganoderma lucidum gyógygomba legfontosabb hatóanyagai a vízoldékony poliszacharidok, melyeknek anti-tumor, immunmoduláns, és vérnyomás csökkentő hatást tulajdonítanak.

Másik fontos hatóanyagok az ún. triterpének, a reishiben található formájukat ganoderma savnak nevezzük. Kutatások szerint a ganoderma savnak az allergia csökkentésében, az oxigén felhasználás növelésében és a májfunkciók javításában van szerepe.

2, Lehet-e a ganoderma fogyasztásának bármilyen mellékhatása?

A reishi egy rendkívül különleges gyógygomba. Nem mérgező és nagy mennyiségű, tartós fogyasztása sem jár mellékhatásokkal. Ajánlott azonban C-vitaminnal együtt fogyasztani, hiszen a C-vitamin hatására aktív hatóanyagainak hasznosulása megnő.

3, Lehet-e a ganoderma készítményeket más gyógyszerekkel együtt fogyasztani?

A reishi kutatása 2000 évre tekint vissza, de káros mellékhatásokról ez idáig senki nem számolt be. Ettől függetlenül óvatosnak kell lennie minden ganoderma termékkel, ha szerv transzplantáción esett át, vagy immunszupresszív gyógyszert szed.

4, Mennyi időn belül jelentkezik a reishi kedvező hatása?

Ez az idő egyénenként eltérő, de normális esetben 10 nap – 2 hét után várható a pozitív hatások jelentkezése.

5, Mik a reishi fogyasztásának legfontosabb szabályai?

A legjobb reggel, éhgyomorra fogyasztani, lehetőleg minél több folyadékkal. Kutatások szerint a C-vitamin segíti a ganodermában található poliszacharidok lebontását, ezáltal a szervezet könnyebben tudja hasznosítani.

6, Milyen reishi fajták léteznek?

Alapvetően 6 féle reishit különböztetünk meg. Létezik vörös, fekete, kék, fehér, sárga és lila reishi. A leginkább elterjedt és az egészségre legjobb hatással bíró reishi a fekete és a vörös ganoderma.

7, Csak betegség esetén érdemes a ganodermát fogyasztani?

Egyértelműen nem, megelőzés céljából is kiváló a ganoderma gyógygomba.

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...