A hihetetlen ok, amiért híznak a nők


Hirdetés

Új kapcsolatban élsz, és már egy ideje azt érzed, hogy felszedtél pár kilót? Nem az étel a hibás, amit elfogyasztasz, hanem épp az új párod – derült ki egy nemrégiben elvégzett kutatásból.

Brit tudósok egy csoportjának köszönhetjük a megállapítást, mely szerint a nők hajlamosak többet enni akkor, ha kiegyensúlyozottnak és boldognak érzik magukat, így átlagosan 7 kilót szednek magukra a kapcsolatuk első évében.

A kutatásban résztvevő nők csupán 16%-a állította azt, hogy az új viszonyuk alatt nemhogy híztak volna, hanem veszítettek testsúlyukból. Ellenben, a legtöbb megkérdezett férfi azt vallotta, egy új kapcsolat mindig megfosztja őt pár kilótól. Csupán 29 százaléka a férfiaknak állította azt, hogy hízott az együttlét első évében.

„Úgy tűnik, a közérzetünk rendkívül nagy hatással van a testsúlyunkra. A párkapcsolatból adódó boldogság egyenlővé tehető a magabiztosság növekedésével, ez pedig nem más, mint a magyarázat a meghízásra.” – magyarázta Sarah Bailey, a kutatást végző vállalat képviselője.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/a-hihetetlen-ok-amiert-hiznak-a-nok

Hirdetés
Hirdetés betöltése...