A HANGULATAID IRÁNYÍTANAK?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hangulatváltozások, érzések

Joyce Meyer, amerikai írónő érdekes könyve került a minap a kezembe, amely nagy hatást tett rám, megváltoztatta a gondolkodásom napi rutinját.

A hangulatainkról, érzéseinkről többet beszélünk, mint bármi másról: arról, hogy jól vagy rosszul érezzük magunkat, éppen boldogok, vagy szomorúak, vagy tanácstalanok vagyunk, esetleg félünk valamitől.

Érzéseink mindig, előzetes figyelmeztetés nélkül változnak, a hangulatváltozáshoz pedig nem mindig tartozik különös indok. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy jókedvűen, mentünk aludni, másnap viszont fáradtan, idegesen ébredtünk.

Pozitív – negatív érzések, hangulatok

Miért? Miért érzem így magamat? – kérdezzük magunktól, majd általában el is mondjuk valakinek, aki hajlandó meghallgatni minket. Hajlamosabbak vagyunk többet beszélni negatív érzéseinkről, mint a pozitívakról. Ha energikusan, jókedvűen ébredünk, ritkábban mondjuk el, ugyanakkor, ha fáradtan ébredek, vagy fáj valamim, mindenkinek el akarom mondani. Rájöttem, ha arról beszélek, ahogyan érzem magam, az növeli aktuális érzéseim intenzitását. Ezért logikussá vált számomra, hogy a negatív érzéseinkről hallgatni kellene, a pozitívakról pedig többet beszélni.

Hozz döntést: A pozitív érzéseimről fogok beszélni, hogy azok növekedhessenek, a negatív érzéseimről pedig hallgatni fogok, hogy elveszítsék erejüket!

Érzések irányítják az életünket

A Fő tanulság az, hogy bár az érzések, hangulatok nagyon erősek, és követelőzőek lehetnek, mégsem kell engednünk, hogy irányítsák az életünket.

Megtanulhatjuk uralni az érzéseinket, ahelyett, hogy ők irányítanának bennünket! Ez ahhoz vezet, hogy megtanuljuk folyamatosan élvezni az életünket!

Ahelyett hogy uralmat adunk érzéseinknek, hangulatainknak maguk felett, nekünk kell irányítanunk!

Hozd meg azt a döntést, hogy nem engeded át pillanatnyi hangulataidnak az életed, és így ÁLDOZAT helyett GYŐZTESSÉ válsz!

Urald az érzéseidet, hogy ne ők uraljanak téged!

Szerző: Dr. Kemenyeczky Edit

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...