A görögdinnye kivonat hatékonyan csökkenti a vérnyomást?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A szívbetegség és agyvérzés továbbra is a vezető elhalálozási ok fejlett világunkban. Az érrendszeri károsodás és zavar magas vérnyomáshoz és végül korai halálhoz vezet. A magas vérnyomás mikro repedéseket hoz létre a vérerek érzékeny falán, amit a szervezet a vérben keringő oxidált LDL-koleszterin és kalcium részecskék felhasználásával foltoz be, elindítva az érelmeszesedés folyamatát és jelentősen megnövelve a szívinfarktus kockázatát.

A magas vérnyomás természetes módszerekkel való mérséklése lehetővé teszi a sérült artériák gyógyulását, drasztikusan csökkentve a szívbetegség és szélütés kockázatát. A Floridai Egyetem kutatói megállapították, hogy a görögdinnye természetes kivonata csökkenti a mérsékelten emelkedett vérnyomást, köszönhetően aminosav, citrullin és arginin tartalmának.

Korábbi tanulmányok során már megállapították a citrullin és arginin vérnyomáscsökkentő hatását, azonban további kutatásra volt szükség az eredmények hitelesítéséhez. A kutatók toboroztak 14, átlagosan 58 éves önkéntest, akik koncentrált görögdinnye kivonatot (6 gramm citrullin és arginin keveréket) vagy placebót kaptak hat héten keresztül. Ezután egy két hetes kiürülési folyamat következett, majd az alanyokat a másik csoportba helyezték.

A vizsgálat végén kimutatták, hogy a szisztolés és diasztolés vérnyomás is jelentősen csökkent a kivonatot szedő csoport tagjainál, a kontrollcsoporttal összehasonlítva. Sok résztvevő számára ez elegendő volt a vérnyomás hipertónia-közeli értékről normálisra való csökkentéséhez, jelentősen lecsökkentve a szívroham és agyvérzés kockázatát.

Nagyobb fontossággal bír az a tény, hogy a megfigyelt eredmények hasonlóak vagy jobbak, mint az ACE-gátlókkal és béta-blokkolókkal végzett teszteké. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye javítja az artériás funkciót és napi 6 mg citrullin/arginine hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

Tipp: görögdinnye-salátauborka turmix

A görögdinnye tulajdonságait már ismerjük, és az uborka ugyanilyen értékes az egészségre, mert nagy mennyiségű szilíciumot tartalmaz, amely erősíti a kötőszövetet és a csontot. Ezen felül az uborka méregtelenítő hatással bír, és védi a szervezetet az alumíniumszennyezéstől. Ez elég meggyőző érv, hogy ezt a finom frissítő egészséges turmixot kipróbáljuk.

Hozzávalók:

  • ¾ görögdinnye darabokra vágva,
  • 1 bio-salátauborka darabokra vágva,
  • jégkocka.

Adjuk a dinnye- és uborkadarabokat egy mixerbe. Turmixolás után töltsük az italt poharakba, és állítsuk a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt adjunk hozzá jégkockákat – kész is van.

forrás: horvathnemagdi.blog.xfree.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...