A férfiakat is érintik az étkezési zavarok


Hirdetés


A nők mindig is egy fokkal előbbre járnak a szépségük, a karcsú idomaik megtartásáért folytatott küzdelemben, ez némiképp azzal is magyarázható, hogy mindez a férfiak kedvéért van, hiszen tetszeni szeretnének az erősebbik nemnek.

 

Az étkezési zavarok is főképp női betegségként vannak nyilvántartva, azt eddig nem vették figyelembe, hogy a kór a férfiakat is sújthatja.

Egy friss tanulmány most arra derített fényt, hogy az említett betegségtől szenvedő férfiak esetében egyáltalán nem állítanak fel diagnózist, és így kezelésre sem kerül sor. Az Oxfordi Egyetem szakértő szerint annak a tévhitnek „köszönhetően” nem figyelnek az orvosok a étkezési zavaroktól szenvedő férfiakra, miszerint ez tipikusan női probléma.

A kutatócsoport 29 nőt és 10 férfit kérdezett ki, akiknél étkezési zavarokat azonosítottak, életkoruk 16 és 25 év között volt. A nyilatkozó férfiak elárulták, hogy volt úgy, hogy több napig koplaltak, mert kövérnek látták magukat, elkezdték mániákusan számlálni a kalóriákat, rengeteget edzettek.

Azért nem jöttek rá, hogy valami baj lehet, hiszen az anorexiáról, bulimiáról, falási rohamokról csak a nők esetében jelentek meg hírek. Csak akkor vált súlyossá a helyzet, mire annyira legyengültek, hogy szakemberhez kellett forduljanak. Ekkor történt olyan, hogy valakinek az orvosa azt mondta, hogy menjen haza, és viselkedjen férfihez méltóan és ne gyengélkedjen erőtlenül.

 

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/a-ferfiakat-is-erintik-az-etkezesi-zavarok

Hirdetés


Hirdetés betöltése...