A fagyasztott pizza veszélyes az egészségre!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

 

Habár az egyik legkedveltebb és legfogyasztottabb készítménynek számít, a fagyasztott pizza rendkívül káros az egészségre. Mivel félkész termék, nagyon sok tartósítószert és adalékanyagot tartalmaz, ami ártalmas az egészségre.

 

Mi több, a fagyasztott pizzában a zsírok mennyisége óriási, és a benne lévő só is messze túllépi a természetes határokat. Ennek „köszönhetően” a fogyasztásával nem teszünk egyebet, minthogy a szívünknek ártunk.

Az Amerikai Gyógyszer- és Élelemszolgálat már azt is megkísérelte, hogy betiltassa a fagyasztott pizzát, a benne lévő káros összetevőkre – mű transzzsírokra, adalékanyagokra, tartósítókra alapozva. De nem a pizza az egyetlen forgalmazott étel, ami veszélyezteti az egészségünket.

Ugyanebbe a kategóriába sorolható a margarin és a pattogatott kukorica is. Mindezek a kezelt élelmiszerek azért rendkívül veszélyesek, mert hidrogénezett transzzsírokat tartalmaznak – az efajta zsírokat növényi olajokból nyerik, hidrogénezés folyamata által, aminek köszönhetően időtállóvá válnak.

A legtöbb fagyasztott termékeket gyártó cég ezeket a zsírokat használják egyrészt azért, hogy megnöveljék a termékek szavatossági idejét, másrészt pedig azért, hogy a készítmények mindig frissek és ízletesebbek legyenek.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/a-fagyasztott-pizza-veszelyes-az-egeszsegre

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...