A egyik leghatékonyabb diétá a világon: az amerikai narancsos diéta! Kizárólag erős akaratúaknak!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Sokak véleménye szerint az Amerikai diéta a világ leghatékonyabb diétája. Ehhez a kúrához hatalmas önuralomra van szükség és akaraterőre, hiszen sokmindent kell megvonnunk magunktól, viszont ennek eredményeképpen látványos súlycsökkenés a jutalmunk. Az amerikai diéta egy roppant mértékű kalóriaszegény fogyókúra. Nagyon szigorú étrendet tartalmaz, mely erősen korlátozva van a szénhidrátoktól és fehérjéktől, továbbá erőteljesen zsírszegény. Ezzel ellentétben nagyon vitamindús. FIGYELEM! Kizárólag olyan ember számára ajánlatos, aki nincs kitéve erős fizikai megterhelésnek, mert a kalória megvonás átmeneti gyengeséggel járhat. Pontosan ezért kismamáknak, gyermekeknek, idős és beteg embereknek tilos az amerikai fogyókúra. Gyermekeknél fejlődési rendellenességeket okozhat, kismamáknál a gyermek fejlődésének rovására mehet, idős vagy beteg embernek rosszabbodhat a fizikai állapota és súlyosbodhat a betegsége. A legenyhébb betegség esetén is mindenképpen kérjük ki orvos tanácsát, mert az amerikai diéta valóban erőteljesen megterhelheti a szervezetet!!

Az amerikai diéta során tilos a cukorfogyasztás, semmilyen édességet nem vihetünk szervezetünkbe, még a diétás édességeket sem. A tésztafélék, lisztes ételek, péksütemények, kenyérfélék fogyasztása szintén tilos, még kis mennyiségben sem megengedett. Tiltott továbbá minden fajta zsíradék, a zsír, olaj, margarin, vaj. A tejtermékek fogyasztása minden formában tiltott, továbbá a húsok közül nem megengedett a sertéshús, libahús és a kacsahús, még felvágott formájában sem.

A fenti tiltott élelmiszerek alapján láthatjuk, hogy nagyon sokminden kerül kivonásra az étrendünkből az amerikai diéta során, éppen ezért ez rövid ideig tartható diéta csupán, hiszen hosszabb idő alatt nagyon komoly hiánybetegségek léphetnek fel. Az amerikai diéta öt napos és maximum háromszor ismételhető. Három héten túl nem szabad folytatni, mert súlyos következményekkel járhat egészségünkre nézve. A diétát szigorúan betartva három hét alatt akár tíz kilót is fogyhatunk, és esélyes, hogy ezt az állapotot megtartsuk.

A mintaétrend a következő.

Hétfő
Reggeli: Két szelet kétszersült egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Ebéd: Két szelet kétszersült egy főtt tojással és egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Vacsora: Két szelet kétszersült fél fej salátával és két paradicsommal.

Kedd
Reggeli: Két szelet kétszersült egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Ebéd: Két szelet kétszersült egy főtt tojással és egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Vacsora: Két szelet kétszersült 6 dkg tatárbifsztekkel, egy paradicsommal és egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.

Szerda
Reggeli: Két szelet kétszersült egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Ebéd: Egy főtt tojás egy naranccsal és egy fej salátával.
Vacsora: Egy szelet kétszersült három szelet gépsonkával és egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.

Csütörtök
Reggeli: Két szelet kétszersült egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Ebéd: Egy szelet kétszersült egy paradicsommal és egy csemege uborkával.
Vacsora: Egy szelet kétszersült 6 dkg tatárbifsztekkel két paradicsommal és egy almával.

Péntek
Reggeli: Két szelet kétszersült egy naranccsal, egy csésze kávé vagy tea.
Ebéd: Egy szelet kétszersült 20 dkg gépsonkával és egy paradicsommal.
Vacsora: 25 dkg főtt répa egy főtt tojással és egy paradicsommal.

A mintaétrendben a kávé és a tea szigorúan cukor és tej nélkül értendő, hiszen mint korábban említve lett, ezek teljes mértékben tiltottak az amerikai diéta ideje alatt. A mintaétrend alapján láthatjuk, hogy nagyon szigorú megvonások vannak a kúra során, éppen ezért semmi esetre se végezzük el háromszor öt napnál tovább. Amennyiben nem vagyunk elégedettek az eredménnyel és mindenképpen ismételni szeretnénk, tartsunk egy pár nap pihenőt, mely idő alatt a táplálkozásunk legyen protein és zsírszegény, de semmiképpen sem teljes megvonás, azután folytassuk, de mindenképpen csak fokozott odafigyeléssel és óvatossággal.

Amennyiben az amerikai diéta három hete után biztosak szeretnénk lenni az eredmény tartósságában, érdemes hetente egy úgynevezett böjt napot tartani, ami a következőkből álljon. Reggeli helyett mindössze egy pohár citromos vizet igyunk. Ebédre egy szelet kétszersültet egy almával. Vacsorára egy szelet kétszersültet egy főtt tojással és egy paradicsommal.

Két fontos része van még a kúrának, mint azt minden diéta, az amerikai diéta is megköveteli. Az első és legfontosabb a nagymértékű folyadék bevitel, mely jó minőségű, szénsavmentes ásványvíz vagy forrásvíz legyen. Ez megkönnyíti a fogyást, és csökkent valamennyit az éhség érzeten. A másik fontos tényező a mozgás. Az amerikai diéta elég megterhelő, így hiábavaló követelés lenne, hogy emellett még edzés terv kerüljön bevezetésre, de napi fél óra séta jót tesz, mind a fogyásnak, mind a feszültség levezetésének.

forrás: fogyokuradieta.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...