A csiga 3 évig él, a méh 5 évig! De tudod-e, hogy a földigiliszta, gólya..stb. meddig? Ha kíváncsi vagy, irány a cikk :)


Hirdetés


Sok tanulmány született az egyes állatfajok jellemző életkoráról, melyben egyebek között megállapították, hogy a legrövidebb ideig a rovarok, patkányok és egerek élnek,a nyúl és a róka viszont már 5-10 év közötti élettartamú lehetA kutatások szerint 10-15 évig is elélhet a harkály, de a kanári például már 15-20 éves élettartamra számíthat. A krokodilok 20-25 éven át húzzák,a sirály és a strucc akár 25-30 évig él. Őket is felülmúlja a 30-35 évet is megélő medve és bagoly. Biológusok, állatkerti szakértők, természettudósok összegzése szerint akár negyven évet is élhetnek egyes papagájok és a hattyúk. 50 évnél tovább az orrszarvú él, 55-60 év között pedig az elefánt, akit akár 150 éves életkorával az óriásteknős múlja felül.

De mi a helyzet a környezetünkben jól ismert állatokkal? Az alábbi grafikánkból megtudhatod!

A táblázatban szereplő adatok nem tudományos megalapozottságúak, tapasztalati alapokon nyugszanak, az életkort tekintve átlagot mutatnak. Eltérések – konkrét életkor tekintetében – lehetnek.

forrás: mindenegybenblog.com

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...