A citromfű a hosszú élet titka!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Aki ivott már zimankós reggeleken szívmelengető citromfűteát, vagy harmincfokos hőségben hűsítette magát mentás citromfüves limonádéval, az tudja ezt a zöld fűszert hétköznapjainkból mellőzni nem lehet. Aromás ízvilága gyümölcslevesek elengedhetetlen tartozéka is. De amellett, hogy ízesebbé teszi életünket, az egészségre gyakorolt hatása sem elhanyagolandó.

A gyógynövények hosszabb használat után fejtik ki hatásukat, ezért előbb élvezzük ízük, illatukat, aromájukat, majd egy idő után megérezzük azt is, hogy milyen jótékony testre és lélekre egyaránt.

A citromfű tea leginkább nyugtató, hangulat stabilizáló és önbizalom növelő hatásáról közismert. Ha belső zűrzavart érzünk, főzzünk egy nagy csupor friss citromfű teát, keverjünk bele egy kanál mézet, majd míg ki nem hűl szagolgassuk befele az illatos páragőzt, és kortyoljuk el szép lassan, szertartásosan.

Hatása körülbelül két hét múlva fog érződni, de türelmetlenkedjünk, élvezzük ki illóolaj-aromáját. Ha nem tudunk rendesen elaludni vagy éjszakai felébredésekkel, álmatlansággal küzdünk, akkor az esti órákban kortyolgassunk el, rendszeresen egy-egy csésze citromfű teát. A nyugalom fokozása érdekében teájából a fürdővízhez is adagolhatunk.

Ha emésztési problémákkal, bélpanaszokkal, gyulladással vagy menstruációs görcsökkel küzdünk, akkor is megoldást jelenthet a citromfű. Vízhajtó hatása akkor a legeredményesebb, ha közvetlenül ébredés után, reggel egy csuporral, bármilyen ízesítés nélkül iszunk meg belőle.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/a-citromfu-a-hosszu-elet-titka

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...