A boldogság ősi receptje a négy őselemmel…


Hirdetés


Nyáron a legmelegebb esték tálcán kínálják a lehetőséget, hogy varázslatainkhoz a természet erejét is segítségül hívhassuk. Ebben segít nekünk a négy őselem, a tűz a szerelmi boldogság záloga, a víz a szépség titka, a föld az anyagi jólét kulcsa és a levegő az egészség alapja.

Tűz

A szerelmi boldogság záloga. A tűz erejét hívjuk segítségül, hogy megvalósuljanak szerelmi álmaink. Akkor is kérhetjük a tűz elemének támogatását, ha már párkapcsolatban élünk, és abban az esetben is, ha még nem talált ránk a szerelem. Meghívhatjuk magunkhoz egy nagy tábortűz formájában, de akár úgy is, hogy gyújtunk egy piros gyertyát. Teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, és akár kis is ülhetünk a kertbe vagy az erkélyre, a növő hold fényébe. Egy fehér papírra piros tollal írjuk fel azokat a tulajdonságokat, amelyeket elképzelünk a jövendőbeli párunknak, illetve, ha már párkapcsolatban élünk, jegyezzük fel, mi tehetné kettőnk életét még boldogabbá. Gondosan fogalmazzunk, ne hagyjunk ki egy fontos pontot sem. Nagyon lényeges, hogyha még nem találtunk meg az igazit, soha ne egy személyre gondoljunk, nevet pedig semmiképpen se határozzunk meg. Ha elkészült a listánk, suttogjuk el a tűzbe valamennyi külső és belső tulajdonságot, majd legvégül égessük el a papírt, hogy kívánságainkat felküldjük az égieknek.

Föld

Az anyagi jólét kulcsa. Ha a földön biztos lábbal állunk, akkor anyagilag is egyensúlyba kerülünk. Éppen ezért a föld elemétől kérjünk segítséget, ha szükségünk van arra, hogy egy kis pluszpénz kerüljön a pénztárcánkba. Készítsünk pénzhozó szütyőt! Egy zöld színű zacskóba – szigorúan növő hold idején – tegyünk egy halpikkelyt, hét darab pénzérmét és egy borostyánlevelet. Vegyük a két tenyerünk közé a szütyőt, majd mondjuk el háromszor hangosan: “Kérem a föld elemét, hogy segítsen megvalósítani az álmaimat, amelyeknek csak azért kell várakozniuk, mert nincs elég pénzem!” Miután háromszor elhangzott a varázsige, menjünk ki a szabadba – szintén csak növő holdkor -, és ássuk el úgy a szütyőt, hogy senki ne lássa. Ezzel kérésünket eljuttatjuk a föld eleméhez.

Levegő

Az egészség alapja. A negyedik őselem, a levegő abban lehet a segítségünkre, hogy ne legyen problémánk az egészségünkkel – így duplán örülhetünk neki, ha egy kánikulai nap után feltámad a szél! Menjünk ki a kertbe vagy az erkélyre, hunyjuk le a szemünket, és miközben hagyjuk, hogy a szél ereje átjárjon minket, képzeljük el, hogy minden negatív érzés, fájdalom vagy probléma egy-egy piros gombóc formájában összegyűlik a két összeszorított tenyerünkben. Amikor úgy  érezzünk, minden kellemetlen góctól és görcstől megszabadultunk, nyissuk ki a kezeinket, és lássuk, ahogyan a szél elrepíti tőlünk  messzire, helyet adva az új, pozitív erőnek testünkben és lelkünkben.

Víz

A szépség titka. Már nagyanyáink is tisztában voltak azzal, hogy a víznek szépítő ereje van. Nem csoda, hogy több szépségvarázslat is a vízhez vagy éppen a reggeli harmathoz kötődik. Sőt, ma már egyenes szépítő kúrákban is alkalmazzák a hajnali, harmatos fűben való sétálást. Egy tál vizet tegyünk a növő hold fényére, egész éjszakára, majd hajnalban egy puha fehér ronggyal gyűjtsünk a harmatcseppekből. Elég ha kissé megnedvesítjük a kendőt. Ezek után mártsuk a vízbe, és törölgessük vele végig a testünket. Képzeljük el ahogyan ezüstszínű fény járja át minden porcikánkat, és megszépít minket belülről.

Felhasznált irodalom: Meglepetés

Hirdetés


Hirdetés betöltése...