8 hétköznapi szokás, amiről lehet nem is tudod, hogy ártalmas


Hirdetés


Sokan úgy élünk egészségtelen életet, hogy nem is tudunk róla, majd egyszer csak meglepődünk, ha ledönt a lábunkról valamilyen betegség.

Az alábbi összeállításban összeszedtünk 10 megszokott cselekvést, amit talán nem is gondolnánk, de egészségtelen.

1, Azt gondolnánk, hogy a laptop előtt ülni talán nem lehet káros az egészségünkre. Pedig sajnos nem igazán jó. A rossz testtartás hátfájást okozhat, naponta pedig több óra fény a szemünknek okozhat gondokat, illetve a fejfájás is jelentkezhet. Legalább óránként tart 10 perc szünetet, és mozgasd át magad, sétálj, stb. Ártani biztosan nem fog.

1.) Look at this guy, using his computer. It's awesome, right? Wrong! Using a computer can be damaging to your health. The screen brightness can cause eye strain and headaches. Some computers also contain toxins that cause neurological damage as well.

 

 

2. Talán nem is gondolnád, de a hajszárító a hajad számára nem igazán egészséges, ha van időd, akkor engedd, hogy magától száradjon meg.

 

2.) Nothing can be wrong with blow drying my hair though, am I wrong? Yes you are! Heat causes the hydrogen bonds in your hair to deteriorate which makes your hair susceptible to falling out.

 

3. Ceruzarágás – ezt talán mindannyian tudjuk, hogy nem túl hasznos a fogaink számára.

 

3.) Biting a pencil is safe though, please tell me it's safe. It's not. Biting pencils and pens can damage your teeth or shift the positioning of them.

 

 

4, Túl sok krém. A túl sok testápoló, és napvédő krém sem egészséges, hiszen testünk alapvetően is képes védekezésre, így ezt a funkciót tönkretesszük.

 

4.) I can go out without putting on sunscreen and I'll be fine. Wow. You are just silly. Not only does sunblock protect you from harmful UV rays that cause skin damage, it helps your skin looking young and we all want that, right?

 

5, A mindennapos higiénia fontos. Viszont, hogy mindennap többször is átsúrold a tested az már kevésbé. A bőr lipideit így tönkreteszed.

 

5.) Showering every day isn't wrong. Actually it is, you nonbeliever. Showering every day with hot water and a scrubbing apparatus wears away your skin's lipids which help keep your skin's moisture.

 

6, Túl sok citrom és savas italok, ételek – szintén a fogak egészsége érdekében jobb visszafogni

 

7.) I can eat lemons, there is nothing wrong with that. You couldn't be more wrong. The acidity in lemons actually erodes your teeth's enamel, which is essential to a healthy mouth.

 

7, Egész nap irodában ülsz? A szívbetegség kockázat több, mint 60%-kal nő, ha 6+ órát ülsz egyfolytában. Próbálj meg legalább óránként mozogni egy keveset, kinyújtózkodni stb.

 

9.) There's nothing wrong with sitting in your office though, right? Nay! Your risk of heart disease increases 64% if you sit at your desk for 6+ hours a day.

 

 

8, Talán a legmegdöbbentőbb, de ha egész nap zokniban vagy, még éjszaka is, az káros a testedre. A különböző gázcserés folyamatok a lábban akadályozás esetén ronthatják a bőrsejtjeit, és durva, de még az agysejtetekre is negatív hatással vannak.

 

10.) Wearing socks in bed couldn't possibly be wrong. I think it is YOU who couldn't be more wrong. Wearing socks in bed prevents the gaseous exchange of your body's cells which not only damages your skin cells, but your brain cells as well.

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...