7 ötlet, hogy mire használhatod a sörtHirdetés betöltése…

Mielőtt felbontanál egy üveg sört, gondold végig, hogy meginnád-e inkább, vagy kipróbálnád, hogy milyen célra tudnád még felhasználni.


Bizonyára sokan nem mondanának le róla a takarítás javára, hacsak nem úgy, hogy takarítás közben szürcsölgetnék, de mi most nem erre gondoltunk. Mutatunk néhány ötletet, hogy mire jó még a sör az iváson kívül. Ki tudja, hátha beválik… Ha pedig mégiscsak nehezünkre esne feláldozni, néha-néha, ha marad az üvegben egy kevés belőle, használjuk fel az alábbi tippek valamelyikére!

Fürdő

Adjunk két csésze sört a fürdővízhez, és élvezzük: a komló ugyanis gyógyító tulajdonságokkal bír, amelyek nagyon jó hatással vannak a bőrre. A sörfürdő hatékony bőrlágyító, sőt számtalan bőrbetegségre is alkalmazható. A fürdő után – talán mondani sem kell – nem árthat egy rövid kis zuhany, hogy ne maradjon rajtunk a sör jellegzetes bukéja.

Tudtad?
A sört a mai napig használják a haj rögzítésére, de már a középkorban is ismert volt ez az eljárás – hölgyek és urak körében egyaránt.

Pácolás

A sör enyhén savas tulajdonságai puhítják a húst anélkül, hogy túlságosan befolyásolnák az ízét. Elegendő hozzá néhány óra, és megteszi a hatását, ezt garantáljuk.

Folteltávolító

Ha összemaszatoltad a ruhád, a terítőd vagy a szőnyeget, nyomkodj rá egy sörrel átitatott konyharuhát. Áztasd be így pár órára, majd dobd be a mosógépbe.

Kártevő csapda

Nem csak az emberek élvezik a sörivást, hanem a kártevő rovarok, bogarak és csigák is. Hogy távol tartsuk őket, tegyünk egy kevés sört egy edénybe, és helyezzük el a kert sarkába. Ha az otthonunkat lepnék el a rovarok, tegyünk egy pohárba sört, majd szorosan fedjük le a tetejét egy papírral úgy, hogy előtte apró lyukakat készítünk a pohár fedelére – így az apró rovarok bemásznak majd az edénybe, de kijönni már nem fognak tudni.

Ékszertisztítás

Dobjuk bele a megtisztítani kívánt ékszert a sörbe, majd pár perc után vegyük ki belőle, és töröljük fényesre egy száraz textillel.

Bútorápolás

Ha egy ideje fénytelen a fabútorunk, dörzsöljük át a felületét egy enyhén sörös anyagdarabbal.

Sörtészta

Számtalan recepthez használhatunk sört, például sörtésztához, sült húsokhoz, halhoz, de rántott hagymakarikához is.

forrás: www.zoldvalasz.hu

Mit ne tegyél a mikróval?...
Gyógyfalatok cukorbetegség ellen!Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

“Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan l... Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé? A legnagyobb kudarc a húsok sütés...
Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül a legjobban. A nyers fokhagyma íze valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem me...
Elszíneződtek az ékszereid? Így varázsolhatod... Ezüst-és aranyékszereink egy idő után fényüket vesztik, bekoszolódnak. Mit tehetünk, hogy megint olyanok legyenek, mint újkorukban? Az alábbiakban egyszerű, de nagyon hatásos házi praktikákat mutatunk.     Szódabikarbóna- tegyünk egy tányérka aljába alumín...
Eddig kidobtad a használt teafiltert? Ha ezt elol... Ha eddig mindig kidobtad a használt teafiltereket, akkor a cikk elolvasása után biztosan nem fogod többé ezt tenni. Mindannyian ismerjük a teák gyógyító hatását, de nem sokan tudják, hogy a használt teafiltert számos különböző módon fel lehet használni. 1. Megszabadulni a szem...

Facebook hozzászólás