6 testi szövet, amelyet táplálkozással regenerálni lehet


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A test alapértelmezett állapota a szüntelen regeneráció.  Anélkül, hogy a sejtek állandó megújuláson esnének át és a testen belül az élet és halál szüntelenül összefonódna – az emberi test csodája nem létezne.

Betegség esetén, a regeneratív folyamatokat a szervezetnek nem sikerül produkálnia, így azok degeneratívvá válnak. Ez az, ahol a gyógyszer betölthetné legnemesebb feladatát, és a test újra egyensúlyba kerülne élelmiszerek, gyógynövények, tápanyagok, gyógyító energiák segítségével. Ma azonban a “gyógyszer” ipar olyan vegyszereket használ, amelyek egy szemernyi regeneratív potenciált sem hordoznak, sőt ellenkezőleg, majdnem mindig befolyásolják a test önmegújító funkcióit annak érdekében, hogy elnyomják a tüneteket, amelyek ellen alkalmazzák azokat. Annak ellenére, hogy a modern orvostudomány nyíltan eretnekségnek tartja a természetből eredő, gyógyulást és regenerációt támogató természetes megoldásokat és az általuk okozott spontán remissziót, mi összegyűjtöttünk egy sor jelentős tanulmányt a témában …

Ideg regeneráció – Valójában számos természetes eredetű vegyületről bizonyított ideg-regeneráló hatása. A 2010-ben a Rejuvenation Research című folyóiratban közölt tanulmány szerint az áfonya, zöld tea és karnozin keveréke neuritogénikus (azaz elősegíti a neuronális regenerációt). Bizonyítottan őssejt-regeneráló hatással is rendelkezik, amint azt egy állatkísérletes modell is bizonyította. Más, neuritogénikus vegyületet tartalmazó élelmiszerek:

 1. Kurkumin
 2. Oroszlánsörény gomba
 3. Apigenin (Zöldségek, mint pl a zeller tartalmazzák)
 4. Áfonya
 5. Ginszeng
 6. Huperzin
 7. Natto ( japán fermentált szójabab)
 8. Piros zsálya
 9. Rezveratrol
 10. Méhpempő
 11. Teanin
 12. Ashwaganda
 13. Kávé ( trigonellin)

Van egy másik osztálya is az ideg-gyógyító anyagoknak. A remyelinizáló vegyületek neve onnan ered, hogy serkentik a védő myelin hüvely regenerálódását az axonok körül, amely gyakran megsérül neurológiai okok és / vagy működési zavar következtében, különösen autoimmun betegségek vagy vakcina indukált demielinizációs rendellenességek miatt.  Azt is meg kell jegyezni, hogy még a zenehallgatásról és a szerelemről is kimutatták, hogy lehetséges tényezők a neurogenezisben, az idegsejtek regenerálásában és / vagy javításában.

Máj regeneráció- glycyrrhizin, az édesgyökérben található vegyület, amelyről állatmodelleken kimutatták, hogy a máj regenerálódását segítette elő. Egyéb máj regeneratív anyagok a következők:

 1. Karvakrolt (oreganoból nyert illékony vegyület)
 2. Kurkumin
 3. Koreai Ginseng
 4. Rooibos
 5. E-vitamin

Béta-sejt regeneráció- sajnos, az orvosi közösség még nem használja ki a cukorbetegség gyógyitásában a természetes vegyületek potenciálját.  A következő vegyületeket kísérletileg bizonyítottan képesek az inzulintermelő béta-sejtek regenerálására.

 1. Gymenna Sylvestre (“a cukor romboló”)
 2. Nigella Sativa (“fekete kömény”)
 3. D-vitamin
 4. Kurkumin (a kurkuma hatóanyaga)
 5. Arginin
 6. Avokádó
 7. Berberin (megtalálható a keserű gyógynövények, mint az aranygyökér és borbolyában)
 8. Keserű dinnye
 9. Répa (igen, a zöld leveles zöldségek)
 10. Kukorica selyem
 11. Sztevia
 12. Szulforafán (különösen brokkoliból, kelbimbóból nyerve)

Hormon regeneráció – vannak hormon szekréciót elősegítő vegyületek, amelyek növelik a belső elválasztású mirigyek azon képességét, hogy hormonokat válasszanak ki, és vannak olyan anyagok, amelyek valóban képesek regenerálni olyan degradált hormonokat, amelyek elektronok emittálása folyamán potenciálisan rákkeltő “tranziens hormonokká” metabolizálódtak. Az egyik ilyen anyag a C-vitamin. Egy erős elektron-donor, ennek a vitaminnak megvan az a képessége, hogy elektronokat adjon például az ösztradiol (ösztrogén, E2), progeszteron, tesztoszteron nemi hormonoknak és regenerálja funkciójukat. A C-vitamin kiváló kiegészítője és alternatívája lehet a hormonpótló terápiáknak.

Szív sejt regeneráció– Nem is olyan régen, úgy hitték, hogy a szív szövetei és sejtjei nem képesek regenerálódni. Egy új, de gyorsan növekvő kísérleti kutatás most azt mutatja, hogy ez egyszerűen nem igaz, és léteznek szív-szövet regeneráló vegyületek, neokardiogén anyagok.

 1. Rezveratrol
 2. Szibériai Ginseng (Eleuthero)
 3. Vörösbor kivonat
 4. Geum japonicum
 5. N-acetil-cisztein

Porc / Izület / Gerinc regeneráció – a kurkuminról és a rezveratrolról kimutatták, hogy segít felépülni gerincvelő sérülésből. Degeneratív ízületi betegségek, azaz csont-ízületi gyulladást regeneráló anyagok listája megtalálható az osteoarthritis kutatásával foglalkozó oldalon. A regeneratív gyógyászat kezdi aláásni a nagyon gazdaságos és modern, csupán tüneteket kezelő- őszintén szólva- degeneratív egészségügyi rendszert.

 forrás: naturahirek.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...