6 ok, amiért érdemes korán beérni a munkahelyedre


Hirdetés


Bár nagy a kísértés, hogy reggelente addig húzzuk, halasszuk a készülődést és az elindulást munkába menet, ameddig csak tudjuk, érdemes mégis gyorsan összekapni magunkat és besietni az irodába. Hogy miért? Eláruljuk!

Még ha nem is szeretünk kifejezetten a tyúkokkal kelni, jól tesszük, ha kora reggel kipattanunk az ágyból és még a többiek előtt beérünk a munkahelyünkre. Lehet, hogy első pillantásra őrültségnek hangzik ez a túlbuzgóság, mégis számtalan előnnyel kecsegtet a korai start.

-Sokkal több dolgot el fogsz tudni intézni!

Mindannyian tudjuk, mennyi dolog elterelheti a figyelmet a munkától egy forgalmas irodában. Kliensek érkeznek, kollégák beszélgetnek, a főnök telefonál, nem csoda, ha a nap elején összeírt tennivalók listájából még semmit nem sikerült elintézned, pedig mindjárt itt az ebédszünet ideje is. Kora reggel azonban, amikor szinte csak egyedül vagy a munkahelyeden, sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni, hiszen nincsenek körülötted ezek a zavaró tényezők.

-Nem kell kapkodnod.

Mire az igazi munkaidő megkezdődik, te már készen állsz. Nem csak beesel az utolsó utáni pillanatban, hogy még ki sem fújhattad magadat, máris egy zavaros tárgyalás kellős közepébe csöppensz. Ezzel szemben ha korán beérsz, lesz időd rendezni a soraidat, meginni békében és nyugalomban egy csésze kávét, átnézni az emaileket és összeírni a tennivalókat.

-Jelentősen lecsökkentheted az utazás idejét.

Ha időben –még a nagy tömegek és a forgalom előtt- elindulsz otthonról, sokkal kisebb az esélye, hogy dugóba kerülsz, így az utazásod nem csak rövidebb, de stresszmentesebb is lesz.

-Előnyére változtathatod a munkahelyi megítélésedet is.

Elégedettség és büszkeség fog eltölteni, hiszen már kora reggel hatékonyan és kiegyensúlyozottan fogsz tudni a munkáddal foglalkozni. Ez a magabiztosság idővel szokásoddá válik és csak úgy sugárzik majd rólad – és ezt biztosan a főnököd is észreveszi!

-Gondosan megtervezheted a napodat.

Mivel a reggelek még kifejezetten nyugalmasak akár a legpörgősebb munkahelyeken is, bőven lesz időd átgondolni az aznapi teendőket, fontossági sorrendbe téve a feladatokat, így még hatékonyabban fogsz tudni dolgozni.

-Ha korábban beérsz, hamarabb haza is mehetsz.

Így időben oda fogsz érni a gyerekekért az iskolába, hazafelé is elkerülheted a csúcsforgalmat, és arra is lesz időd, hogy a boltba beugorva otthon finom vacsorát dobjál össze a családnak!

(Business Insider, kép:sheknows.com ), forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...