6 dolog, amit a mentálisan erős emberek sosem tesznek


Hirdetés


Ma már közhelynek számít, ha azt halljuk, hogy minden a fejben dől el. De valljuk be, ha igazán belegondolunk, hogy egy adott helyzetben miért nem sikerül egy problémát megoldani, például vizsga előtt, vagy szellemi munkát végezve, akkor be kell ismernünk, hogy ez mentális felkészültségünktől függ a leginkább.

Biztos mindenki találkozott már pesszimista emberrel, és biztos találkozott már optimistával is, akinek minden gond egy kihívás, és nem ijed meg a feladatoktól.

Míg a pesszimista ember csak a bajt és a gondokat látja, és minden erejével azon van, hogy még jobban megerősítse magában és társaiban ezt, addig az optimista az ellenkezőjét teszi, vele találkozni felemelő érzés. Azt is mondhatjuk, hogy a pesszimista emberek energiavámpírok.

Nem sajnálják önmagukat

Nem szabad úgy tekinteni az életünkre, hogy az milyen szörnyű nehéz, semmi sem működik, semmi sem jó. Tudatosan erőltessük rá agyunkat, gondolatainkat, hogy vegye észre a körülöttünk létező számtalan jót. Senki sem halálos beteg a családban? Gondoljunk bele, hogy milyen kegyes hozzánk a sors ezért, és örüljünk, hogy mi magunk is, ha többé-kevésbé is, de egészségesek vagyunk.

Magunk irányítjuk az életünket

Természetesen vannak helyzetek, amiket nem kerülhetünk el életünk során, de a lényeg, hogy ne engedjük, hogy más irányítsa az életünket. Az én életem, az enyém, és senki másé.

Nem félnek az új dolgoktól

Semmi sem állandó körülöttünk, folyton változnak a dolgok, az emberi kapcsolatok. Egy mentálisan erős ember nyitottan viszonyul ezekhez, és elfogadja a változásokat, netán megpróbál előre készülni. Olyan dolgokra viszont nem pazarolja az energiáit, amin nem tud változtatni.

Vállalják önmagukat

Aki valamennyire is rendben van mentálisan, az nem akar mindenkinek mindenáron megfelelni, és ezt akkor is jól tolerálja, ha nem mindenkinek tetszik a véleménye, viselkedése.

Nem sírnak a múlton

Ami megtörtént, az már a múlté. Nem rágódnak azon, hogy mi volt, vagy, hogy milyen hibákat követtek el. Inkább tanulnak belőlük, és igyekeznek nem hibázni többé.

Nem adják fel

Az igazán nagy dolgok, megvalósítások csak ritkán sikerülnek elsőre. Hogy valami bejöjjön, igen is sokat kell dolgozni érte és ha ez megvan, akkor sokkal édesebb a siker íze.

 Forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...