5+1 tipp besárgult körmök ellen


Hirdetés


A barátnőd megdicsérte a körömlakkod, pedig épp nem is volt kifestve a körmöd? Ha az illető nem hagyta otthon a szemüvegét, és nincs április 1-je sem, előfordulhat, hogy a körmöd teljesen besárgult az állandó lakkozástól, így az aktuális árnyalat a körmödön nem a „Yellow Sunshine” az egyik menő márkától és nem is túl szép.

Ha állandóan lakkozod a körmöd, két műalkotás között, a lakkot lemosva könnyen szembesülhetsz vele, hogy már ha akarnád, se hagyhatnád festetlenül, mivel csúnya sárga. Ha úgy néz ki a körmöd, mintha egész nap sárgarépát reszeltél volna, ne csüggedj, hiszen számtalan praktika és a háztartásban megtalálható szer áll a rendelkezésedre, amely megszabadít a sárgaságtól.

Citromlé

Facsard egy fél citrom levét egy kis tálba, és áztasd benne a körmöd néhány percig, majd dörzsöld át alaposan egy körömkefével. Citrom helyett használhatsz levendulaolajat is.

Fehérítő fogkrém

Egy használaton kívüli fogkefére tegyél egy kis fogkrémet, és dörzsöld át vele alaposan a körmödet. Erre a célra a műfogsortisztító tabletta is megfelel.

Szódabikarbóna

Meg sem lepődünk, ugye? 🙂

Szódabikarbónából vagy sütőporból készíts híg masszát víz hozzáadásával, majd márts bele egy kis darab vattát, és tedd a körmödre. Hagyd rajta három percig, majd mosd le. A műveletet 6-8 hetente megismételheted.

Hidrogén-peroxid

Egy rész hidrogén-peroxidot oldj fel négy rész vízben, és áztasd benne a körmöd tíz percig. Egy régi fogkefét is márthatsz a keverékbe, és alaposan átdörzsölheted vele a körmöd.

Fontos! Utána alaposan mosd meg a kezed, nehogy a ruhádra cseppenjen a hidrogén-peroxid – ugyanis ez nemcsak a körmöket fehéríti, hanem a kedvenc felsődre is előszeretettel gyárt egyedi mintákat.

Reszelő

Dörzsöld le a körmöd legfelső, sárga rétegét egy nagyon finom szemcséjű körömreszelővel. Mivel ez gyengítheti a körmöket, nem ajánlott gyakran csinálni, illetve utána érdemes felvinned egy réteg körömerősítő lakkot. És persze előtte kérdezd meg manikűrösödet-pedíkűrösödet.

+1 Megelőzés

Megelőzésképp ajánlott színtelen alaplakkot használnod a színes alá, illetve néha pihentetned a körmödet.

Forrás:  www.sporolok.blog.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...