5+1 egyszerű mód, hogy megóvd a lábadat a fájdalomtól


Hirdetés


Csámpa az csámpa!

Érdekes, hogy a természeti népeknél ez a betegség igen ritka, mivel ők mezítláb járnak. Ezáltal elképzelhetetlen, hogy a talpuk izmai ne legyenek folyamatosan edzésben. Ez hozzásegíti a talp megfelelő tartásáért felelős izmokat, hogy meg tudják tartani a rájuk nehezedő súlyt.

Lúdtalp

Honnan lehet felismerni, hogy baj van

Az agyunk nagyon érdekes, mert már a tudatunk alatt arra törekszik, hogy korrigálja valamilyen formában a talpunkat ért torzulást. Ilyenkor szoktak az emberek a talpuk élén állni. Ez a tartásmód próbálja ellensúlyozni a talp befele járása miatt ért szerkezeti torzulást.

De ugyan ezt láthatod, amikor valaki befelé tartott lábfejekkel ül egy asztalnál. Az agy azon “dolgozik”, hogy helyre hozza azt, ami rosszul működik.

Amikor észreveszek valakit az utcán, akkor azon gondolkodok, hogy szólhatok-e neki? Hisz elég furcsán néz ki, hogy valaki az utcán odamegy hozzád és azt mondja, hogy figyelj a járásodra, mert komoly betegséged lesz belőle.

Mit tegyél, ha saját magadon tapasztalod ezeket a tüneteket?!

Járás

Először is ijedj meg, mert nem gyerekjáték! Lehet, hogy még nem érzed a tüneteit, de ami késik az nem múlik és ha egyszer megérzed, onnantól lehet, hogy mindig érezni fogod.

Tehát:

  • Járj mezítláb annyit, amennyit tudsz. Minél göröngyösebb a talaj, annál jobban erősítheted
  • Fogj egy teniszlabdát és rakd a kedvenc széked mellé. Naponta 3x dolgozd át finoman és óvatosan a talpizmaidat. Figyelj arra, hogy ezek akár gyufaszál vékony izmok is lehetnek, semmi szükség ráállni a labdára, hogy egyből kökemény talpizmaid legyenek!
  • Amikor lemész sétálni, ne a betonúton menjél, hanem a fűben. Ott van elég göröngy, ami arra készteti a talpadat, hogy erősödjön! (Csak óvatosan, mert kutyagumi is van szépszámmal.)
  • Vegyél egy megfelelő cipőt. Az olcsó cipők annyit is érnek, ez örök szabály, jegyezd is meg. Nem véletlenül kerülnek annyiba, viszont sokkal tovább tart és többet ér egy igazán kényelmes cipő.
  • Ha van lehetőséged, menj el a Pedikom szakrendelésre. Nekem ott változott meg az egész hozzáállásom a cipő/talpam kérdéshez.

S hogy mi az eredménye? Nem csak szép, hanem egészséges lábad lesz. Ez pedig többet ér mindennél.
Elkezded mától?

Itt még többet megtudhat: http://www.joegeszseget.hu/5-plusz-1-egyszeru-mod-hogy-megovd-a-labadat-a-fajdalomtol#ixzz3mCQeQsAy

Hirdetés


Hirdetés betöltése...