50 forintos természetes csodaszerek a takarításhoz


Hirdetés

Vannak olyan konyhai alapanyagok, amelyek nem csak főzéshez tökéletesek, hanem takarításhoz is. Az alábbi cikkben 5 ilyen csodaszert mutatok be Nektek, amelyek költsége nem több 50 forintnál takarításonként. Íme:

1. Takarítás citrommal

A citrom ára változó, de azért egy szem citrom nagyjából 50 forint körül mozog. A citromot nagyon sokoldalúan fel lehet használni a háztartásban:
  • zsíroldó hatásának köszönhetően tökéletes mosogatáshoz
  • a fürdőszobában is nagy hasznát veheted vízkőoldó helyett
  • egy kis szódabikarbónával keverve remek súrolószert kapsz belőle
  • a kellemetlen szagok ellen is hatásos lehet, akár a hűtőbe, akár a kukába teszed

Természetes tisztítószerek

2. Takarítás krumplival

A krumpli ára is évszakonként változó, de amennyire szükséged van takarítás során, az sem kerül többe 50 forintnál. A krumpli nem csak a konyha egyik legfontosabb alapanyaga, hanem a háztartásé is. Sokan nem ismerik pozitív hatásait, pedig a krumpli hatékony a vízkőfoltok ellen; a cipőt is könnyedén fel lehet frissíteni vele; és az ezüst és acél tárgyakat is könnyedén ragyogóvá varázsolja.
Természetes tisztítószerek

3. Takarítás ecettel

Egy üveg ecet ára körülbelül 200 forint körül van – amit természetesen nem használsz fel egyszerre, így ez valóban egy nagyon olcsó tisztítószer. Az ecet szintén nagyon hatékony vízkő ellen – főleg a fürdőszobában, de a kávé- vagy teafőzőt is könnyedén kitisztíthatod vele. Ezek mellett remek fehérítő is – a mosás során egy kis ecettel ragyogó fehérré varázsolhatod a besárgult, elszíneződött ruhákat.
Természetes tisztítószer

4. Takarítás szódabikarbónával

Egy kis csomag szódabikarbóna ára 100-150 forint körül van – ez két takarításra elegendő, viszont ha nagyobb kiszerelésben veszed, még inkább megéri az árát. A szódabikarbóna felhasználása:
  • a szódabikarbóna remek súrolószer, akár a konyhában, akár a fürdőszobában nagy hasznát veheted
  • az eldugult lefolyón is segíthet egy kis szódabikarbóna és ecet elegye, illetve a legjobb, ha folyamatosan tisztán tartod
  • a mosás során is csodákat művel a szódabikarbóna: eltünteti a foltokat és a kellemetlen szagokat is
  • és még a szőnyegeket is tisztán tarthatod szódabikarbónával, a boltban kapható vegyszerek helyett

Természetes tisztítószer

5. Takarítás liszttel

Bár sokan nem ismerik, mégis számos házi praktikára fel lehet használni a lisztet. Egy csomag ára 100-200 forint között van, de természetesen itt sem kell felhasználni egyszerre az egész csomagot, sőt, még sokszor a negyedét sem.
A liszttel könnyedén el lehet űzni a kéretlen rovarokat; remek ellenszer a zsírfoltok ellen; de egy kis ecettel keverve még a fürdőszobában is megállja a helyét, mint vízkőoldó.
Természetes tisztítószerek
Hirdetés
Hirdetés betöltése...