5 természetes gyógymód a megsárgult körmök ellen


Hirdetés


A szép körmök fontos kellékei az ápolt, kiegyensúlyozott, vonzó külsőnek. A kéz és köröm szépsége, hozzátartozik a külső benyomásról kialakított képünkhöz: hogyha valakinek ápolatlan körmei vannak, már mínusz egy pont. Figyeljünk oda arra, hogy ápolt legyen kezünk és körmeink. Nem kell feltétlenül túlzásba vinni, otthon is elvégezhetjük a kézápolást.

 

Mit tehetünk, ha körmeink besárgulnak? Nézzünk 5 otthoni, könnyű és gyors praktikát.

Szódabikarbóna

Keverjünk egy kávéskanál szódabikarbónát vízzel, hogy pasztaszerű legyen, majd kenjük be vele jó vastagon körmeinket. Közben bele is dörzsölhetjük, masszírozhatjuk. Hagyjuk rajta állni vagy tíz percet, majd dörzsölő mozdulattal mossuk le. Ugyanúgy, ahogy a vízkövet, lerakódásokat, úgy a megsárgulást is eltávolítja.

Hidrogén peroxid

Dörzsöljük át a körmünket hidrogén peroxiddal többször, így el tudjuk távolítani a sárgulást. Ezt a módszert egy héten többször meg kell ismételnünk, hiszen egy hosszantartó folyamat eredménye a sárgulás eltávolítása.

Citrom

Nincs másra szükségünk csak egy citromra: vágjuk félbe, majd az egyik felébe az egyik kezünk, a másikba pedig a másik kezünket dugjuk bele. Tartsuk benne legalább 15 percet, a citromsav így természetes módon távolítja el a sárgulást.

Teafaolaj

Két-három hétig kenegessünk körmeinket teafa olajjal, így akár gombásodás, akár a körömlakktól való elszíneződés a ludas, megoldódik a probléma.

Vegyszermentes körömápoló

Használjunk az erős színű körömlakkok helyet egy ideig vegyszermentes körömápoló szert.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/5-termeszetes-gyogymod-a-megsargult-kormok-ellen

Hirdetés


Hirdetés betöltése...