5 ok, amiért érdemes lime-t fogyasztani


Hirdetés


A gyerekvárás ideje alatt nem ritka, hogy a leendő anyuka kívánja a citromot, lime-ot, savanykás ételeket. Minden bizonnyal ez azt jelenti, hogy az anyának növelnie kell a C-vitamin bevitelét. Erre igencsak megfelelő lehet a C-vitaminban gazdag, árban és mindenki számára elérhető lime.

A várandós nőkre és a magzatra semmiféle káros hatással nincsen a lime, nyugodtan fogyasszák. Leginkább lé formájában ajánlott bevinni a szervezetbe, így könnyebben felszívódnak belőle a vitaminok, és a napi folyadékbevitelt is pótolni lehet.

Kiváló C-vitamin forrás

A limeban sok a C-vitamin és egyéb ásványi anyag, így rendszeres fogyasztása mellett már nem nagyon kell odafigyelni más vitaminforrás felkutatására.

Emésztési zavarok ellen

A terhes nők gyakran küzdenek szorulással, bélproblémákkal. A lime stimulálja a májat, normalizálja az emésztést, így ajánlott székrekedés és enyhébb hasmenés esetén is.

Erősíti az immunrendszert

A lime tele van vitaminnal és antioxidánssal, így amellett, hogy méregtelenít, erősíti az immunrendszert. Terhesség alatt nem teljesen veszélytelen az, ha a kismama influenzás lesz. A lime segít abban, hogy az immunrendszer ne gyengüljön le, és ellenálljon a vírusoknak.

Csökkenti a lábduzzanatot

A terhesség alatti lábdagadás nem egy ritka jelenség. Sok várandós nő már alig tud állni a megdagadt, fájó lábain. Igyunk egy pohárka langyos vízbe elkevert frissen facsart teáskanálnyi lime levet. Rendszeres fogyasztása enyhíti az ödémás tüneteket.

A könnyebb szülésért

A szülés megkönnyítése érdekében számos praktika létezik, de mindenik, csak esetleg némileg tudja csökkenteni a fájdalmakat. A következő keveréket a terhesség ötödik hónapjától rendszeresen fogyasszuk és megkönnyíti a vajúdást és a szülést is. Lime levet keverjünk össze mézzel, majd naponta legalább kétszer kanalazzuk be.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/5-ok-amiert-erdemes-lime-t-fogyasztani

Hirdetés


Hirdetés betöltése...