5 módszer a belső egyensúlyunk helyreállítására depresszió esetén


Hirdetés

A depresszióra a hangulati és az érzelmi élet zavara, a gondolkodás meglassulása és az aktivitás csökkenése jellemző. A depressziót gyakran testi tünetek is kísérik.

Gyakori jellemzői tünetei: lehangoltság, szomorúság, veszteségérzet, elesettség, apátia vagyis érzelem hiánya, az érdeklődés és öröm jelentős csökkenése, jelentős súlycsökkenés, álmatlanság, akár öngyilkossági gondolatok. Lássuk, hogyan tudjuk helyreállítani belső egyensúlyunkat, ha depresszióba esünk:

1. Beszéljünk valakivel: bármennyire is nehéz beismerni, hogy segítségre van szükséged, a kommunikáció a gyógyulási folyamat kezdetét jelentheti. Ezért próbáljunk beszélni őszintén a problémáinkról a hozzánk közel álló személlyel, személyekkel. A depresszió az elszigeteltséget szereti, ám amikor megosztjuk bajainkat másokkal, új energiákkal töltődünk fel.

2. Keressük szakemberek segítségét: segítségre van szükséged, ám egy részed nem szeretne pszichológushoz, pszichoterapeutához fordulni. Ebben az esetben a depresszió javára döntünk, ne hagyjuk befolyásolni magunkat az ilyen gondolatok által. Egy szakember jó eséllyel mélyreható változtatásokat indíthat el a nehéz pillanatokban. A depresszió energiavámpírként viselkedik, elszívja az életerőinket, ezért lényeges, hogy megtisztítsuk energetikai testünket a negatív hatásoktól.

3. Teremtsük meg a gyógyulás feltételeit: fontos, hogy olyan feltételeket alakítsunk ki magunk körül, amelyek elősegítik a gyógyulást. Menjünk jógázni, masszázsra, sétáljunk minél többet, biciklizzünk, fussunk, vagy végezzünk bármilyen más fizikai tevékenységet, menjünk ki a szabad levegőre, és örüljünk a természetnek. Étkezzünk egészségesen, igyunk tiszta vizet. A természetes ételek, zöldségek, gyümölcsök életenergia források is.

4. Segítsünk másoknak: sokkal inkább hajlamosak vagyunk másokon segíteni, mint saját problémáinkkal szembenézni. Iratkozzunk be egy önkéntes programba, vagy adakozzunk, segítsünk a rászoruló szomszédnak. Beszélgessünk olyanokkal, akiknek segítségre van szükségük, hisz azt kapunk, amit adunk.

5. Ismerjük meg önmagunkat: hallgassunk a belső hangunkra, az intuíciónkra. Nem számít, hogy mit gondolnak mások, teljesen mindegy, hogy milyen szerepeket játszottunk a múltban. Szabaduljunk meg minden hamis dologtól, és az igazság jegyében éljük életünket. Nézzünk mélyen magunkba és fejezzük ki önmagunkat.

Szerző: filantropikum.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése...