5 étel a bőr, haj és a körmök egészségéért


Hirdetés


Az egészséges étkezés annyira javíthatja az általános kinézetet, hogy még smink vagy bármiféle kozmetikai kezelés sem lesz szükséges. Ehelyett a kiadások helyett próbáljatok meg minden nap egy maroknyi fiatalító élelmiszert fogyasztani. A körmök és a bőr egészsége létfontosságú, nem csak látszólagos, hanem általános egészségi állapot meghatározó. A fényesebb hajért és erősebb körmökért ezt az 5 élelmiszert érdemes gyakran fogyasztani.

Hal

Győződjön meg róla, hogy vad, és nem halas tóból származik. A hal tele van omega-3 zsírsavakkal, és köröm erősítő fehérjékkel. B-12 vitamin és vas is található benne, amelyek fényesebbé teszik hajunkat, körmeinket.

[gn_quote style=”1″]Az esszenciális omega-3 zsírsavakra azért is van szükség, hogy támogassák a fejbőr egészségét” – mondta Andrea Giancoli egy los angelesi dietetikus és az Amerikai Dietetikusok Szövetségének szóvivője. ”Hiánya száraz fejbőrt és ezáltal fakó, fényét vesztett hajat eredményez.[/gn_quote]

Bab

A hüvelyesek, mint például a bab és lencse tele vannak biotinnal, vassal, cinkkel, és fehérjével. Ha töredező haj problémával küszködsz, bab lehet rá a válasz. A töredező haj a biotin hiány tünete, ami orvosolható bab és más biotinban gazdag étel fogyasztásával, mint pl. a mogyoró és a nyers tojássárga. Biotin hiány nélkül is, a biotin fogyasztása bizonyítottan fokozza a köröm egészségét a köröm szövetének erősítése által. Vagyis búcsút mondhatunk a töredező körmöknek. A biotintól gyorsabban növekvő és egészséges hajkoronánk is lesz.

Csonthéjasok

A fényes haj eléréséhez a legkiválóbb katalizátor a csonthéjas termések fogyasztása lehet. A brazil dió az egyik legjobb szelén forrás, egy olyan ásványi anyagé, amely a fejbőr általános egészségét is javítja. A dió alfa-linolénsavban és omega-3 zsírsban gazdag tulajdonságaival ragyogó hajat eredményez.

Sárgarépa

A sárgarépa tele van A-vitaminnal, amely nem csak a fejbőr egészségéhez, hanem a jobb látáshoz is hozzásegíti fogyasztóját. Saláta feltétként, vagy a gyümölcscentrifugált friss sárgarépalé nagyszerű módja a száraz fejbőr – és száraz haj elkerülésének.

Banán

Amellett, hogy minden gyümölcsturmix kiváló adaléka, a banán szilika tartalma vastagabbá teszi a hajat, ami ezáltal erősebb és szebb esésű lesz.

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...