5 élelmiszer, ami a szavatossági idő lejárta után is fogyasztható


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az EU bizonyos élelmiszerek esetében fontolgatja a szavatossági idő feltüntetésének mellőzését, mivel azok annak lejárta után is nyugodtan fogyaszthatók.

A döntéshozók szerint a szabályozás által csökkenne a kukába kidobott élelmiszerek mennyisége. Az alábbiakban öt olyan élelmiszerről lesz szó, amelyek nyugodt szívvel fogyaszthatunk akkor is, ha túl vannak már a szavatossági időn.

Tej: amennyiben hűtőben tároljuk, egy hét után is fogyasztható. Amennyiben különös íze, szaga van, akkor természetesen dobjuk ki.

Tojás: három hétig is kibírja. Ha alaposan bevásároltunk tojásból, és a jelzett határidőig nem fogyott el, ne dobjuk el rögtön, hisz sokkal tovább fogyasztható, mint ahogy azt a tojáshéjon írja. Inkább készítsünk egy omlettet.

Kenyér: elméletileg egy hétnél tovább nem bírja, de fagyasztóban tartva félévig is eláll.

Üdítők: ha nem bontjuk ki és hűtőben tároljuk, az üdítők egy év után is fogyaszthatók. A csomagoláson található felirat a tartalom frissességére, és nem a fogyaszthatóságra vonatkozik.

Túró: hűtőben tartva három hónap múlva is ehető, még akkor is, ha penészfoltok jelennek meg rajta. Egyszerűen kaparjuk le, és együnk egy jóízűt.

forrás

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...