5 dolog, amit tudnod kell, ha magassarkút viselsz


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A magassarkú cipő a nők „kiváltsága”, sok férfi úgy gondolja, hogy a nő attól nő, ha kecses magassarkúban tipeg mellette. Mi nők pedig szeretjük, ha minél több cipőnk van, lehetőleg minden táskához egy színben hozzá passzoló.

A tűzpiros és fekete magassarkú pedig minden női gardrób kötelező tartozéka. Arra azonban vigyázunk, hogy bármennyire is szép és nőies egy magassarkú cipő, ne viseljük a nap minden órájában, néha hagyjuk a lábat pihenni. Hiszen a magasított, gyakran 10 centit is meghaladó cipők, a lábat nem a megszokott formájában tarják. Minden plusz centiméter megváltoztatja a gerinc a tartását, és egyfajta nyomás nehezedik a gerincoszlopra. A nők kilencven százaléka, akik magassarkút hordanak, panaszkodnak gyakori hát- és derékfájásra. A magassarkú viselése által számos idegsejt, csont, ízület és izom is terhelésnek vannak kitéve.

1. A tudósok szerint a magassarkú cipő viselete kapcsolatba hozható az osteoarthritis nevű fájdalmas betegséggel, mely a térd porcok lebomlásához vezet. Nemcsak a vékony sarkú cipők, hanem a szélesebb sarkok is károsak az egészségre. Igaz utóbbiak kényelmesebbek a lábfej számára, azonban ugyanolyan károsak a térdeknek.

2. Mivel a cipő megemeli a sarkat, ezzel eltolódik a test gravitációs központja is, meghajlik a láb alsó fele, így megváltozik a gerinc helyzete. Ez a folyamat nyomást gyakorol a hátra, csigolyára, így nagyon gyakori az ennek következtében kialakuló fejfájás is.

3. A kisebb sarok a boka egészsége megőrzése szempontjából is előnyösebb: jobban tartja azokat, és nincsenek kitéve állandó veszélynek, hogy kificamodnak. Körülbelül 5 centiméternyi cipőmagasság lenne az ideális.

4. Komoly sérülést okozhat, ha magassarkúban futunk. Egy tanulmány szerint, még a rövidtávú, akár taxi után futás is komolyan megterheli a térdet. Az instabilitás, és a kifele-befele mozgás ínszalag-gyulladáshoz vezethet.

5. A cipő a lábfej első részét terheli, nyomást gyakorol a lábujjak idegeire, mely a szövetek megvastagodását idézhet elő. Ez gyakori zsibbadással, szúró érzéssel jár.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/5-dolog-amit-tudnod-kell-ha-magassarkut-viselsz

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...