5 DOLOG, AMI AKKOR TÖRTÉNIK VELED, HA RUHA NÉLKÜL ALSZOL!


Hirdetés


Ha téged is zavar alvás közben a pizsama, és szeretsz meztelenül aludni, van néhány jó hírünk. Nem csak kellemes így aludni, hanem számos pozitív hatása is van!

pexels-photo-271897

1. PIHENTETŐBB ALVÁS

Ha pizsamában, ruhában alszunk, az éjszaka folyamán jobban megnövekszik a test hőmérsékletünk, és gyakran forgolódni kezdünk. Ezt ugyan “nem veszed” észre, de reggel fáradtabban ébredsz. Ha ruha nélkül alszol, kényelmesebb, és nyugodtabb lesz az éjszakád.

2. KEVESEBB BAKTÉRIUM

A “képlet” egyszerű…ha ruha nélkül alszunk elkerülhetjük a gombák, és a baktériumok elszaporodását.  Ha testünkre is kerülnek, a száraz őrfelületen kevesebb ideig képesek életben maradni. Ezzel ellentétben egy, a pizsama alá befülledt test ideális lehet számukra.

3. SEGÍT FOGYNI

Igen, igen…fogyni! Ha ruhátlanul alszunk, csökken a kortizol szintünk, nyugodtabban alszunk, és ennek hatására a fogyási folyamatok is beindulhatnak. Ha tehát fogyni szeretnénk, aludjunk pizsama nélkül.

4. FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁS

Az éjszaka folyamán a ruhátlan bőrünkön keresztül olyan pontok stimulálódnak, amelyik így jó hatással vannak a vérkeringés serkentésére. Ezáltal csökken a fájdalom érzés. A kutatások szerint, ez  főleg a hasfájás esetében lehet hatékony.

5. JAVUL AZ ÖNBECSÜLÉSÜNK

Sokan azért nem alszanak ruha nélkül, mert szégyellik. Ne féljünk kipróbálni! Először csak egy éjszaka aludjunk így, és meglátjuk reggelre tele leszünk önbizalommal. Szakemberek szerint, minél több időt tölt valaki ruhátlanul ( akár nappal is, de persze azért nem az utcán 🙂 ), annál nagyobb lesz az önbizalma.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...