4 súlyos hiba, amit minden nő elkövet tészta főzés közben! Erről tudniuk kell!


Hirdetés


A tészta főzés egy nagyon egyszerű dolog, legalább is eddig azt hittük mi is. Egy sztár séf ugyanis elárulta az 5 leggyakoribb hibát, amit mindenki elkövet, aki tésztát főz. Úgy gondoljuk, ennek a cikknek minden háziasszonyhoz el kell jutnia!

1. Kis edény

A legtöbben ha kevés tésztát főznek ki, csak akkora edényben tesznek fel vizet főni, amiben a tészta éppen hogy elfér. Ez azért nem jó, mert a megduzzadt tésztának helyre van szüksége, amit ha nem kap meg, akkor összefő és csomóssá válhat.

2. Só hozzáadása a vízhez

Szakértők szerint nagy hiba, hogy mindenki sós vízben főzi meg a tésztát. Bizonyos keretek között, ugyanis a sót csak akkor lenne szabad hozzáadni, mielőtt a tésztát a vízbe helyeznénk. Ha nem így cselekszünk és már a legelején sót adunk a főzővízhez, a tészta még több sót képes elnyelni, ami sem az ételnek, sem az egészségünkre nézve nem tesz jót.

3. Olaj hozzáadása a vízhez

Sokan azt hiszik, hogy ha olajat tesznek a vízhez, akkor megakadályozhatják, hogy a tészták összefőjenek. Ezzel az a probléma, hogy lehet megakadályozza az összeragadást, viszont így a tészta olajos marad és a szósz nem ragad majd hozzá megfelelően. Ezt a problémát úgy is kiszűrhetjük, ha folyamatos kevergetés mellett főzzük a tésztát.

4. Főzés utáni lépés

Főzés után mindig öblítsük le hideg vízzel a tésztát, mert túl sok keményítő ragad meg a tetején, ami még sűrűbbé varázsolja a szószt.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...