4 olcsó és egyszerű arcradír házilag


Hirdetés

A házi arcradír szinte ingyen van: nagyrészt el lehet készíteni az otthon amúgyis megtalálható élelmiszerekből, fűszerekből. És az sem elhanyagolandó tény, hogy sokkal egészségesebb. Legalább tudjuk, hogy nem tartalmaz semmilyen vegyi anyagot. Tapasztalatom szerint pedig sokkal hatásosabb is, egy-két mozdulat és az arc látványosan tisztább, üdébb, élettel telibb lesz, mint azelőtt.

 

Itt a tavasz, radírozzuk le fáradtságos telet az arcunkról, és készüljünk üdén az első napsugarakra.

A radírozás sokkal hatékonyabb lesz, ha előtte beiktatunk egy gyors arcgőzölést, mivel így kitágulnak a pórusok, és jobban be tud hatolni a tisztító massza. Gőzölni lehet bolti gőzölővel, de hogyha nem akarunk direkt egy ilyet beszerezni, akkor gyorsan tegyünk oda egy kevés vizet főzni, dobjunk bele kamillateát, és amikor forr, hajoljunk az edény fölé.

Nézzünk négy egyszerű házilag gyorsan elkészíthető arcradírt:

1. Egy-két kanál tejbe keverjünk el 3 evőkanál durva tengeri sót, majd dörzsöljük át vele arcunkat, dekoltázsunkat.

2. Egy másik módszer segítségével olyan peelinget tudunk készíteni, melyet nem csak arcunkra, hanem egész testünkre tudunk alkalmazni. Olívaolajba keverjünk annyi sót, hogy ebből kenhető és elegendő masszát kapjunk.

3. Tökéletes peelinget tudunk úgy is készíteni, ha egy teáskanál natúr joghurtba elkeverünk egy teáskanál darált diót.

4. Búzadara is általában mindig található a legtöbb háztartásban. Keverjünk el egy kávéskanál búzadarát, két kávéskanál tejszínnel, majd dörzsöljük át vele arcunkat.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/4-olcso-es-egyszeru-arcradir-hazilag

Hirdetés
Hirdetés betöltése...