4 jel, hogy nárcisztikus személlyel van dolgod!


Hirdetés


A nárcisztikus ember személyiségzavarban szenved, azt szokták mondani, hogy szerelmes magába, de nem is ez a jó kifejezés, hanem úgy gondolja, hogy ő mindenkinél jobb, okosabb, ügyesebb és természetesen szebb is.

Kívülről nézve úgy tűnik, hogy a nárcisztikus embereknek nincs bajuk az önbizalmukkal, noha éppen pont ellenkezőleg, ha netán kiderül, hogy valaki jobb náluk valamiben, akkor már összeomlik minden, és örült hajszába kezdenek, hogy ismét ők kerekedjenek felül.

Elsőre szimpi, utána kifordul önmagából

A nárcisztikus ember, ha például egy állásinterjúra jelentkezik, akkor mindent belead. A munkaadót egyszerűen leveszi a lábáról, hiszen úgy tűnik, hogy önbizalma maximális, határozott, rátermett, de miután megkapta az állást, akkor a helyzet megváltozik, sokszor elviselhetetlen lesz, hiányzik belőle az empátia, ezért a kollégáival sem tud majd könnyedén együtt dolgozni.

Vezetőpozícióban vannak

A legtöbb vezető, legyen az cég, intézmény, nárcisztikus személy. Ez viszont nem jelenti azt, hogy hatékonyan képes irányítani, kormányozni egy vállalatot például. Viszont abból kiindulva, hogy úgy gondolják, ők a legalkalmasabb vezetőpozíciók betöltésére, sok esetben ezt el is érik.

Szeretnek vásárolni

Természetesen nem mindenki nárcisztikus, ha imád vásárolni, de azokban az esetekben, ha valaki vesz egy drága karórát, divatos cipőt, csak azért, mert ezek számára státusszimbólummal érnek fel. Egy nárcisztikus ember sosem mondja el, hogy: képzeld, vettem egy új sportkocsit, és akciós volt. Ha akciós is volt, biztos, hogy erre nem tér ki.

Nem bírják a kritikát

Igazából senki sem szereti, ha megmondják a szemébe, hogy milyen hibákat követett el az életben, vagy esetleg a mosásnál, de ettől a nárcisztikus személy egyszerűen kiborul, hiszen ő a legtökéletesebb, gondolja magáról. A nárcisztikus emberek többnyire a férfiak köréből kerülnek ki, legtöbbjük pedig a fiatal korosztályból.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/4-jel-hogy-narcisztikus-szemellyel-van-dolgod

Hirdetés


Hirdetés betöltése...