4 érv amellett, hogy futni jó


Hirdetés

Nagyjából az összes ismerősöm, aki most imád futni, valamikor úgy kezdte, hogy ki nem állhatta, és most több kilométert teker le, akár naponta is. Szinte látod a futók szemén, hogy elkapta őket a gépszíj, és egyre csak többet és többet akarnak. Teljesítményorientált a dolog, magadban mindig több kilométerre vágysz.

 

 

Nézzünk 4 érvet amellett, hogy miért jó a futás.

  • Nem kell hozzá különösebb eszköz, nem szükséges befizetned a konditeremben, futni szinte bárhol és bármikor lehet. Az eszközök mindig kéznél vannak, ahhoz, hogy fussál, ráadásul ingyen van.
  • Szocializációs funkciója is van, hiszen az ember általában társaságban fut. Ha egyedül is kezded el, egy idő után ismerősökre, sorstársakra, barátokra teszel szert, akik motiválnak, segítenek, buzdítanak.
  • Friss levegőn vagy, megnyugtat. A futás remek stresszoldó. Próbáld ki, ha nagyon ideges vagy, és az összes testrészedet fáradtnak érzed, pedig csak egész nap ültél az irodában, húzd fel a futócipőd, és irány a legközelebbi park, vagy vízpart. Közben hallgass valami kellemes zenét.
  • Önbizalomnövelő. A futás igazi egótréning. Ha túl vagy az első kilométereken, egyre nagyobb célokat tűzöl ki magadnak, és hazatérve az elégedettséggel nyugtázod a napot. Végre egy terv, amit egyedül te magad irányíthatsz és vihetsz véghez, szárnyalhatsz túl, senki nem szól bele.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/4-erv-amellett-hogy-futni-jo

Hirdetés
Hirdetés betöltése...