36 ÉVESEN KEZDÜNK AGGÓDNI AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT







Hirdetés betöltése…

Úgy tűnik, a tízes és húszas éveinkben, valamint a harmincas éveink nagy részében, elpusztíthatatlannak érezzük magunkat. A harminchatodik születésnapunk alkalmából ez azonban megváltozik, és törődni kezdünk az egészségünkkel – tudjuk meg a Spire Bristol Hospital felméréséből, amely 2000 ember bevonásával készült.

„Az emberek többsége harminchat éves, amikor rádöbben, hogy halandó. Ekkor kezd el egészségesebben táplálkozni, rendszeres orvosi szűrésekre járni, sportolni, és ekkor kezd el először aggódni a későbbi nyugdíja miatt is. A változás oka általában a külvilág változásaiban keresendő: a megkérdezettek harmada szerint egy ilyen korú ember már legalább egy szerettét elveszítette, de az ismerősök kritikai észrevételei is mély nyomot hagynak bennünk” – állítja Rob Anderson, a Spire Bristol vezetője.

A szakember azt is elmondta, hogy a harmincas éveink második fele az az időszak, amikor letesszük a cigarettát, és kevesebb alkoholt kezdünk fogyasztani. „Az egészségügyi intézményeknek fel kell ismerniük, hogy ez egy érzékeny kor, amikor az emberek fogékonyabbak a pozitív változásokra. Érdemes tehát az egészségügyi kampányokban ezt a korosztályt is megszólítani” – vélekedik Anderson.

A felmérésből az is kiderült, hogy tízből hat ember szerint az élet túl rövid, ezért minden pillanatot maximálisan ki kell élveznünk: akkor is, ha magas kalóriatartalmú ételekről vagy éppen túl sok alkohol fogyasztásáról van szó.

TUDTA? A SMINK IS VESZÉLYES LEHET A LISZTÉRZÉKENYEKRE!
Izzadás ellen természetesen



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldborsó előnyös tulajdonságai Zöldborsó - tudományos nevén ( Pisum Sativum ) 78%- víz, 5,50%- cukor, 5 %- rost, protein, szénhidrát és ásványi anyagokat tartalmaz. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt. Kiváló vitaminfo...
Ültessünk rebarbarát! Igencsak jótékony egés... A rebarbara befőtt a világ egyik legfinomabb forró nyárdélutáni ínyencsége. Nem csak finom, hanem igencsak jó hatással van az egészségünkre is: szabályozza az emésztést, hashajtó, de fogyaszthatjuk máj és epe bántalmak ellen is.     Termesszünk saját kertünkben,...
Uborkaleves diétás recept A nyári frissen szedett uborkából, kiváló, hűsítő ételek készíthetők . Az alábbi receptben egy ízletes uborkaleves elkészítését ismertetjük. Hozzávalók (kb. 2 főre) -25 dkg uborka -2 dl joghurt -2 gerezd fokhagyma -őrölt fehérbors -citromlé -ásványvíz -só ...
Uborka jótékony hatásai Hamarosan itt az uborka szezon is. Az egyik legkedveltebb zöldség a zöldségfélék között, szeretjük salátákhoz, szendvicsekhez és nem mellesleg kovászosan. Azon kívül, hogy nagyon jó az illata és az íze is, vajon ezek mellett milyen jótékony hatásokkal rendelkezik? Az ubor...
Turbózza fel szervezetét Popeye kedvenc zöldsé... A spenót egyike a Föld tápanyagban leggazdagabb ételeinek. Popeye-nak igaza volt ebben, de elég rosszul tette hogy a konzervdobozból evett belőle. A friss, organikus spenót tápanyagokban gazdagabb és sokkal kevesebb környezeti mérget tartalmaz, mint a konzerv. A legtöbb gyerek és feln...
Tényleg? Mi az EGÉSZség? ( Egy érdekes tanulm... Az EGÉSZség fogalma   Nézd meg jól a képet! Rendben! Köszönöm! Ők egészségesnek néznek ki?     Tényleg mi az EGÉSZség?   A WHO - az Egészségügyi Világszervezet - 1946-ban elfogadott alkotmányának első paragrafusa szerint: „...
Teljes értékű táplálék a szőlő A szőlő teljes értékű tápláléknak számítanak. A húsa, a héja, a magja telis-tele van értékes tápanyagokkal. Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. Szervezetünknek szüksége van vitaminokra, erősítenünk kell immunrendszerünket és erre az egyik ...

Facebook hozzászólás