3 nagyszerű recept spárgából


Hirdetés

Ez a finom, számtalan módon elkészíthető zöldség Európában és Ázsiában is őshonos. Főként tengerpartok és folyók mentén termet, már az ógörögök is tudatosan fogyasztották a növényt, aminek latin neve, „asparagus” annyit jelent: fiatal hajtás.

 

 

Tekerjük baconbe a spárgát

Vegyünk két-három kötés spárgát és annyi bacon szeletet, amennyit jónak látunk. Ez a finom fogás tökéletesen megállja a helyét előételként, de otthon, egy egyszerű hétköznapi vacsoraként is kiváló.

Először a spárgákat enyhén sózott vízben tíz percig főzzük puhára, majd négy-öt fiatal hajtást tekerjünk bele a két-három baconbe, majd egyszerűen süssük ki, 180 fokos előmelegített sütőbe.

Tegyünk, ha szeretjük, egy kanálnyi olíva olajat a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, de más pikánsabb fűszerezését is kipróbálhatunk.

Spárga-krémleves

Kihagyhatatlan. Nagyon gyorsan és könnyen el lehet készíteni, és nagyon finom. Hogy sűrűbbé váljon a levesünk, adjunk hozzá pár krumplit is, természetesen azelőtt, mint minden leves alapját az apróra vágott, pirított hagyma adja meg. Fűszerezzük és a végén természetesen össze kell turmixolni. A végén pirítsunk kenyérkockákat és reszelhetünk füstölt sajtot is levesünkbe, ha forrón tálaljuk, így sajt nagyszerűen fel tud olvadni.

Spárgás rizottó

Az alapanyag természetesen a rizs, ha nagyon finoman eltaláljuk az állagát, azaz se ne legyen túl száraz, de ne legyen azért főzelék sem, akkor már semmi akadály nincs az utunkban, jöhet a finomra megfőzött, feldarabolt spárga. Nagyon könnyű és finom étel.

Forrás:http://twice.hu/receptek/3-nagyszeru-recept-spargabol

Hirdetés

Hirdetés betöltése..