3 étel, ami nagyon lúgosít


Hirdetés


Lehet, hogy első látásra, hallásra, ízlelésre azt gondoljuk, hogy a savanyú élelmiszerek, gyümölcsök, savanyúságok, savasítanak, de bizony ez az alábbi 3 felsorolt, és nagyon jól ismert étkünk esetében nem így van. A citrom, a savanyú uborka és a savanyú káposzta bizony mind lúgosítnak. A szervezet egészséges működéséért ajánlott minél többet fogyasztani mindhárom közkedvelt és könnyen beszerezhető, olcsó élelmiszerünkből.

Citrom

Bár a szakemberek azt mondják, hogy legjobb, ha a zöldségeket választjuk, ha lúgosítani szeretnénk, a citrom, bár gyümölcs, ne felejtsük ki a sorból, mert csodákra képes. Nem csak C-vitamin tartalma miatt ajánlatos sokat fogyasztani belőle, hanem mert kiváló lúgosító. Fogyasszunk reggel, délben, este étkezés előtt egy fél órával frissen facsart citromlevet: megköti a zsírokat, lúgosít és elősegíti az emésztést.

Ecetes uborka

Az uborka az egyik nagy kedvencünk, nyersen vagy savanyítva is kiváló lúgosító. Mivel a húsok savasítanak, ezért az ebédek mellé például kiváló társítás lehet az emésztést is elősegítő ecetes uborka. Az uborkában sok a kálium, ezért a méregtelenítésben is nagy szerepet játszik.

Savanyú káposzta

Bár a savanyú káposzta inkább téli eledel, ha év közben is akarunk fogyasztani belőle, könnyedén elkészíthetjük bármelyik évszakban. Amellett, hogy lúgosítja a szervezetet, rengeteg előnyös tulajdonsága van. Nem elhanyagolandó C-, B-vitamin és ásványi anyag tartalma sem.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/3-etel-ami-nagyon-lugosit

Hirdetés


Hirdetés betöltése...