3 egészséges hazugságban rejlik a hosszú házasság titka


Hirdetés


A mulasztásból adódó hazugság egészséges is lehet – állítják a pszichológusok és szociológusok, akik már évek óta elemzik és tanulmányozzák a házasságokat.

 

A kitartó munka ellenére, nekik sem sikerült megfejteni a sikeres, boldog házas élet receptjét, de egy dologra rájöttek: azok a házasságok, amelyekben a felek rendkívül őszinték egymáshoz, sokkal nagyobb eséllyel esnek szét, mint azok, ahol az őszinteség nem súrolja az extremitás határát.

A szakemberek három apró titkot is megosztanak, melyekkel állítólag fenntartható a harmónia a házastársak között. Ezekről beszélünk a továbbiakban.

1. Mulassz – senki sem bátorít arra, hogy hazudj, azt viszont tudnod kell, hogy alkalmanként mellőzheted a beszámolót egy-két dologról. Például a férjednek nem kell tudnia arról, hogy havonta mennyit költesz cipőre! Ha nem hívod fel rá a figyelmét, talán észre sem veszi, hogy naponta más pár kerül a lábadra. Mint ahogyan az sem bűn, ha minden hónapban félreteszel x összeget, amiről a párodnak fogalma sincs. Így elkerülheted az amúgy véget nem érő vitákat a fölöslegesen kiadott pénzről parfümre, szépségápolási cikkekre, ruhára, stb. Ja és ha megkérdezné, mennyit költöttél a legújabb ruhádra, eszedbe ne jusson bevallani a valós összeget! Inkább felezd. Úgyis sokallni fogja…

2. Kerüld – amennyiben lehet, kerüld, hogy az exeidről beszélj neki. Nem ajánlott dicsekedned a rekordjaiddal, ugyanis nem érsz el vele mást, mint fölösleges veszekedést. Nem várja el tőled senki, hogy azt állítsd, rajta kívül nem szerettél mást, de ne is hasonlítsd őt össze senkivel. Mert ha megteszed, többé sose fogja elhinni neked, hogy ő a legszuperebb pasi, akivel valaha is találkoztál, és jogosan teszi.

Ha úgy akarod, fenntarthatod a kapcsolatot a volt barátaiddal, de anélkül, hogy a férjed tudjon róla. Jól fog esni, ha az exed bókol neked. De légy diszkrét és ne vidd túlzásba, egyébként a párod féltékeny lehet, amiből végül eget rengető botrány is kerekedhet!

3. Szimulálj – nem tetszik ahogyan mosogat? Akkor mosd újra az edényeket, amikor ő nem látja, és probléma megoldva. Sőt, dicsérd meg, hogy segítséget nyújtott. Ellenben, ha lehordod, várhatod, hogy következő alkalommal még a porszívót is megragadja! Ha nem tetszik neked, ahogy ő csinál dolgokat, sose ordítozz vele. Mindkettőtök pszichológiai javára, inkább keltsd a látszatot, hogy minden oké, de közben térítsd arra az útra, ami neked igazán tetszik.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/3-egeszseges-hazugsagban-rejlik-a-hosszu-hazassag-titka

Hirdetés


Hirdetés betöltése...