2,5 évet fiatalodtak egy kísérletben résztvevők, egy több összetevőből álló gyógyszerkoktéltól!


Hirdetés


A kísérletben résztvevőknek egy éven keresztül több összetevőből álló gyógyszerkoktélt adtak, amelynek köszönhetően az alanyok átlagban 2,5 évet veszítettek a biológiai életkorukból.

A genomoknak, amelyek az epigenetikai órát és az immunrendszer állapotát mutatják, a kísérletben az idő előrehaladta ellenére javult az állapota – közölte a The Independent.

 


Az eredmény a kutatásba bevont tudósokat is megdöbbentette. Steve Horvath, a Kaliforniai Egyetem kutatója azt nyilatkozta a Nature tudományos lapnak, hogy a kapott eredmény meglehetősen futurisztikusnak tűnt. Számított ugyanis rá, hogy az öregedés lelassul, de arra semmiképp sem, hogy visszafordul.

A tudósok felhívták a figyelmet, hogy a kísérletben rendkívül alacsony számú résztvevő szerepelt, mindössze 9 fő, kontrollcsoport pedig nem volt. Ha viszont további kutatásokkal sikerült bizonyítani az eredményt, az óriási hatással lehet az egészségügyre és a betegellátásra.  A kísérlet alanyai növekedési hormont és kétféle diabétesz gyógyszert kaptak, és közben folyamatos megfigyelés alatt álltak. A kutatók azt remélik, hogy hamarosan egy jobban ellenőrzött kutatás keretében több emberen tesztelhetik a gyógyszerkoktél hatását, több korcsoporttal, etnikai csoporttal és és nőket is bevonva.

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...