2. világháborús roncsra bukkantak Alaszkánál


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A USS Abner Read amerikai romboló roncsait szonáros és videós vizsgálat nyomán találták meg az alaszkai Aleutian-szigeteknél. A hajó 1943. augusztus 18-án súlyosan megsérült a Bering-tengeren, a Kiska-sziget közelében. Feltételezések szerint egy japán aknára futhatott.

Eric Terrill, a kutatás vezetője szerint nem volt kérdés, hogy a USS Abner Read maradványaira bukkantak. A törött tat, az ágyú és a lapátvezérlő mind összhangban állt a hajót leíró történelmi dokumentumokkal. A romboló feladata az volt, hogy a Kiska-sziget körüli vizeket ellenőrizze. A sziget azon két amerikai területhez tartozott, melyet a japánoknak sikerült elfoglalniuk a világháború során. A hajó 1943. augusztus 18-án egy éjszakai rutinút során robbant fel. Elképzelhető, hogy egy japán aknára futott.

Bár a detonációban a USS Abner Read súlyosan megsérült, két amerikai hajónak sikerült biztonságos helyre vontatnia. A járművet megjavították, és még több mint egy éven át szolgált a Csendes-óceánon. Végül 1944 novemberében süllyedt el. A romboló roncsát azonban egészen mostanáig nem sikerült azonosítani.

forrás: hirado.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...