12 rituálé, amit ha 12 napon belül megteszel, 12 havi boldogságra és sikerre számíthatsz


Hirdetés


Tényleg ennyire fontos az első 12 nap az évben? Azt mondja több spirituális tanító is, hogy az első 12 nappal alapozod meg az egész évedet. Január 1.-vel a januárodat, 2.-val a februárodat, és így tovább.

Pár apró lépés, amit szerintem érdemes megtenned, és garantáltan jobb lesz az egész éved!

Gyakorold a hálát, szeretetet, kedvességet, nagylelkűséget, segítőkészséget, nagyvonalúságot, figyelmet az elkövetkezendő 12 napon, mely hatással lesz az egész évedre!

Mi vesztenivalód van? Szerintem nem sok, csak nyerhetsz az alábbi egyszerű gyakorlatokkal!

Január 1. Légzés

Ülj le egy kicsit, és csukd be a szemed. Akár lefekvés előtt is csinálhatod ezt a gyakorlatot. Figyelj csak a légzésedre, orrodon be, szádon ki. 8-8 másodperc. A légzés segít az inspirációban, ami a vágyaidat illeti. Képzeld el, hogy belélegzed az örömet, szeretetet, szerelmet, nyugalmat, egészséget, sikert és gazdagságot. Hagyd az Univerzumnak, hogy energiával lásson el, ami céljaid megvalósításához szükséges.

Január 2. Szeretet

Ma van a napja annak, hogy jobban kifejezd szeretetedet, érzéseidet. Magaddal és másokkal egyaránt. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy lehetsz szeretettel telibb ma? Fejezd ki érzelmeidet, vagy küldj egy kedves üzenetet egy családtagodnak, barátodnak.

Január 3. Megújulás

Használd a természetet tested és lelked megújítására, felfrissítésére. A természet a 4 legfőbb elemével egy ablak az Univerzum felé. Tölts egy kis időt a természetben, nézd az eget, csillagokat. Tegyél egy sétát a parkban vagy erdőben, lélegezd be a friss levegőt, élvezd a nap sugarait, a csillogó havat, a természet hangjait. Fogj a kezedbe egy ásványt, vagy bármit a természetből, ölelj meg egy fát, és ha van rá lehetőséged, nézd meg a napfelkeltét vagy naplementét.

Január 4. Szaglás

Az 5 érzékszerved és érzékelésed közül a szaglás az egyetlen, ami direktbe és a leggyorsabban a agyadba hatol. Fedezd fel az illatokat, hogyan hatnak Rád. A vanília remek hangulatod fokozására, a narancs felpörget, energiával lát el, míg a kamilla és levendula megnyugtat. A jázmin egy tökéletes afrodiziákum, míg a rózsáról azt mondják, segít megnyitni a szívedet.

Január 5. Játék

Amikor túl komolyak vagyunk, céltudatosak, és mindent megtervezünk, gyakran pont a spontaneitásunkat és kreativitásunkat veszítjük el.
Hagyd néha, hogy játékos, gyermeki éned is előkerüljön. Menj ki egy játszótérre hintázni, biciklizz egyet, építs bármit legoból vagy rakj ki egy puzzle-t.
Mártsd az ujjad festékbe és csinálj lenyomatot, vagy egyszerűen csak hangosítsd fel a zenét, és táncolj, ugrálj!

Január 6. Jelenlét

Az idő nagyon gyorsan elszalad mellettünk, ha mindig csak terveinket szövögetjük és dolgokat csinálunk. Ne felejts el csak LENNI. Próbálj meg csak az adott dologra figyelni a jelenben, kapcsold ki néha a telefonod, vagy némítsd le. Figyelj igazán másokra, amikor hozzád beszélnek, és élvezd a pillanatot.

Január 7. Tisztulás

Egy fontos eseményre bizonyára te sem indulsz el koszos ruhában, és kimosod a szennyesed alkalmanként, elmosogatod használt tányérjaidat.
Akkor miért nem figyelsz legalább annyira a körülötted lévő energiamezőre, mint ahogy a fizikai testedre?
Csinálj egy nagytakarítást! Dobj ki mindent, ami törött, és már nem szolgál, töröld ki azokat az üzeneteket, maileket, amit negatívak, vagy rossz érzéssel töltenek el. Dobd ki azokat a fotókat, leveleket, amik negatívan befolyásolnak. Lakásodat, irodádat tisztítsd meg tértiszító sprayjel, vagy egyszerűen csak spriccelj citromos vizet a levegőbe.
A fürdést, zuhanyzást használd lelked megtisztítására is, és hagyj magad után minden gondolatot, ami már nem szolgál, csak mérgez.

Január 8. Tisztelet

Ha tiszteled a tested, ami a nap 24 órájában téged szolgál, hidd el, meghálálja, és mégtöbb rugalmasságot hoz életedbe minden szempontból. Legyél következetes, mit eszel és mit teszel magaddal. Kezd a napot egy kis nyújtással vagy jógával. Menj gyalog, ha megteheted autó helyett, pihenj, amikor fáradt vagy, és állj meg akár naponta többször is rövid időre.

Január 9. Kreativitás

Ha valami újat csinálsz, agyad is megújul. Csinálj valamit, ami nem szokványos és nem rutinból teszed! Rajzolj, fess, díszíts ma valamit!

Január 10. Bölcsesség

Olvass inspiráló könyveket, blog bejegyzéseket. Beszélgess egy idős emberrel, becsüld meg és tiszteld belső bölcsességedet, figyelj ma jobban intuíciódra.

Január 11. Bőség

Mondd ki ezt a megerősítést 27 alkalommal ma:

“Korlátlan anyagi bőség áramlik hozzám gyorsan és erőfeszítésmentesen. Minden az anyagi bőségem szolgálja. Terveim, cselekedeteim, munkám, és mindenki, akivel találkozom, anyagi bőségem és gazdasági felemelkedésem szolgálja. Szükség van rám, a tehetségemre, tudásomra, szolgáltatásaimra, melyet mindig bőségesen és nagyvonalúan honorálnak. Megérdemlem az anyagi bőséget és gazdagságot.”

Január 12. Hála

Értékelj ma mindent, és légy hálás érte, a testedet is beleszámítva. Légy hálás mindenért, amid van, és mindenért, amiben részed van. Mond ki ma minél többször és minél több dologra azt, hogy “KÖSZÖNÖM”. Nézd meg, mennyi mindenért lehetsz hálás, amiben részed van!

forrás: http://www.absolutelywoman.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...