11 rákot okozható veszélyforrás, amelyet azonnal el kell távolítani a hálószobából!


Hirdetés


Az egészségmegőrzés nem csak abban merül ki, hogy változatosan étkezünk, rendszeresen mozgunk és időt szakítunk a pihenésre, hanem érdemes odafigyelni a környezetünkre, amelyben élünk, hiszen ha mérgező vegyületekkel osztjuk meg lakásunkat, akkor az is sok bajt okozhat a későbbiek során.

A lakás “méregtelenítése” azért is nagyon fontos, mert napunk háromnegyed részét odahaza töltjük, ott étkezünk, ott alszunk. Az alábbiakban most leírjuk, hogy mire kell odafigyelni, ha egészséges lakásban akarunk élni. Íme!

1. Rendszeresen cseréljük le a párnákat, vagy vásároljunk organikus anyagokból készült párnákat

Sokan azt hiszik, hogy a párnák esetében is jobb a pamutból készült párnákat, huzatok választani a szintetikus anyagokból készültekkel szemben, de ez nem helyes, mivel a pamutból készült textíliák 25 és 14 százalékban tartalmaznak valamilyen rovar- és növényirtószert. Emiatt érdemes természetes, organikus anyagokból készült párnákat, huzatokat vásárolni.

parna-600x308

2. Cseréljünk le minden mesterséges anyagot tartalmazó tárgyat

Az olyan anyagok, mint az akril, a nylon, a poliészter, melegítés hatására káros anyagokat, például formaldehidet bocsátanak ki, ezért ne aludjunk ilyen tárgyakkal, mert bekerülve a szervezetbe, ezek a molekulák akár súlyos elváltozásokat is okozhatnak.

3. Cseréljük le a szintetikus ruháinkat természetes anyagokból készültekre

Az olcsó, szintetikus anyagokból készített ruhák sok vegyszert, színezéket, kőolajat, egyéb olajszármazékot és földgázt is tartalmaznak.

4. A műbőr bútoroktól is szabaduljunk meg

Ez az anyag ugyanis PVC-anyagból készül, ami az egészségre igen veszélyes műanyagféle, így jó lesz, ha lecseréljük az ilyen bevonatú bútorokat.

5. Az MDF-lappból készült bútorok sem jók

A közepes sűrűségű farostlemezből (MDF) készült bútorok sem alkalmasak a hálószobában, mert az előállítás során formaldehid keletkezik, ami később asztmát, légzési nehézségeket, tüdőbetegségeket, fejfájást, émelygést, égető érzést okoz.

6. A szőnyegek sem jók

Ha tehetjük, ne használjunk sok szőnyeget a hálóban, mert sok allergén, poratka képes megtelepedni bennük.

7. Cipőstől nem menjünk be a hálóba

Ennek egyszerű a módja, a kinti cipőt már az előszobában le kell húzni, a hálóba pedig egyáltalán be sem szabad menni, mert különben rengeteg szennyeződést viszünk a legintimebb helyiségbe.

8. Iktassuk ki az elektromos kütyüket

Ha aludni megyünk, kapcsoljunk ki minden elektromos tárgyat, főleg a mobiltelefonokat hagyjuk kint, de a wifit is nyugodtan ki lehet kapcsolni, hogy ezek a mágneses hullámok ne zavarják meg álmunkat.

9. A matracra is figyelni kell

Legalább 2–3 évente a matracot is ki kell cserélni, semmiképp se használjuk több éven keresztül, mert telítődnek poratkákkal, amelyek végtermékei légzési nehézséget okozhatnak.

10. Vásároljunk légtisztító berendezést

Ez a készülék nagyon hasznos, mert megszabadít a levegőben terjedő káros biológiai mikroorganizmusoktól és vegyi anyagoktól.

11. A sötétítőket, függönyöket is rendszeresen tisztítani kell

Évente egyszer ki kell mosni a függönyöket, sötétítőket, vagy el kell vinni a tisztítóba, mert itt is rengeteg por és élősködő bújik meg.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...