11 gyógymód 11 betegségre- gyógyszerek nélkül


Hirdetés


acupuncture 140

A természetes gyógyítás egy csodálatos terület, tele inspiráló történettel és egyre bővülő és halmozódó tudományos kutatások által támogatott ismeretanyaggal.

Tény, hogy a természetes anyagok felülmúlják a gyógyszeres kezelések hatásfokát a betegségek megelőzésében és kezelésében.

Azonban a természetes gyógymódok nagy arzenálja sem nélkülözi a kihívásokat, amelyek közül az egyik az, hogy nagyon könnyű, ha úgy tetszik, csábító az embereknek egy-egy pirula lenyelése, mintsem a “természetes gyógymódok” kutatása. Egy olyan kultúrában, ahol naponta jelenik meg új gyógyszer a piacon bizony nehezebb megszabadulnunk a hatalmas pszichológiai nyomástól: attól, ahogy azt programozzák belénk, hogy a szintetikus “mágikus tabletta” bevétele természetes dolog, ha fáj valamink.

Összegyűjtöttünk hát pár betegséget ahol igyekszünk megoldani a mögöttes problémákat, segítségül a listázott lektorált, publikált orvosbiológiai folyóiratokat használva.

Meg kell jegyeznünk azt is, hogy sajnos az emberek néha elfelejtik milyen jó terápiás hatása lehet egy egyszerű sétának, jógának, vagy étrendi változtatások gyakorlásának.

Fény derül itt arra is, hogy a természetes gyógymódok gyakran felülmúlják a hagyományos gyógyszeres-alapú kezeléseket.

Szóval, itt egy kis adatgyűjtemény arra vonatkozólag, hogy hogyan “tegyünk valamit” annak érdekében, hogy ösztönözzük a szervezet veleszületett öngyógyító képességét… néha a teljes nem-invazív terápiákkal is: pl. azzal, hogy nem csinálunk semmit, csak éberen várakozunk a jó eredmények elérése érdekében.

   1. Színes fény benzil-peroxid helyett akne kezelésére: a kék és a vörös fény besugárzás terápia felülmúlja az 5% benzoil-peroxiddal végzett acne vulgaris kezelést, mellékhatások nélkül. Egy másik tanulmány azt találta, hogy a kék fény besugárzás- terápia önmagában, vörös fény nélkül is ugyanolyan hatékony, mint az 5%-os benzil- peroxid, kevesebb mellékhatással.
   2. Magas vérnyomás. Étrendi változtatások a gyógyszeres kezeléssel szemben: magas rosttartalmú, alacsony nátrium-és alacsony zsírtartalmú étrend jobbnak bizonyult, mint a béta-blokkoló gyógyszerek a hypertoniás és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél.
   3. Akupunktúra és moxibuszciós terápia a hirtelen süketség kezelésére gyógyszerek helyett: mindkét terápiát felsőbbrangúnak találták a hirtelen süketség kezelésében összehasonlítva a rutin gyógyszer alapú kezelésekkel.
   4. Migrén kezelésére akupunktúra: az akupunktúrás kezelések nagyobb hatékonyságot mutattak a flunarizin alapú gyógyszeres kezeléseknél, főleg a migrénkezelés első pár hónapjaiban. A hatékonyság kiváló tolerálhatósággal párosult.
   5. Étrendbeli változtatások nagy dózisú szteroidok helyett a Crohn-betegség kezelésében. Az étrend ugyanolyan hatékony, mint a nagy dózisú szteroid kezelés a Crohn-betegség kezelésében gyermekeknél. A megfelelő étrend viszont felsőbbrangúan támogatja a gyermekek növekedését. Két további vizsgálat hasonló eredményeket állapított meg felnőttek és enyhe-közepesen aktív Crohn-betegségben szenvedő gyermekek között.
   6. Aromaterápiás masszázs acetaminofennel( paracetamollal) szemben menstruációs fájdalmakra. Az alhas aromaterápiás masszázsát jobbnak találták az acetaminofen helyett középiskolás lányok menstruációs fájdalmának enyhítésére.
   7. Hipnózis válium helyett a szorongás kezelésére: hipnózis embriótranszfer során ugyanolyan hatásos, mint a diazepam terhesség arány elérésében és szorongásoldó hatását tekintve, persze nulla mellékhatással.
   8. A jóga antidepresszánsok helyett depresszióra: a Sudarshan Kriya Jógáról (ritmikus légzés technika) bebizonyították, hogy kiváló depresszió kezelésére.
   9. Jógikus beavatkozás irritábilis bél szindróma esetén: a pózokból és légzőgyakorlatokból álló jógagyakorlatok felülmúlták az IBS hagyományos kezeléseit.
   10. Talp reflexológia az álmatlanság gyógyszeres kezelése helyett. A talpreflexológia (fa tű technika) kiválóbbnak bizonyult az alprazolam nevű gyógyszernél az álmatlanság kezelésében.
   11. Éber várakozás a gyógyszeres kezelés helyett gyermekkori fülgyulladás esetén: az éber várakozás felülmúlja az azonnali antibiotikum kezelést néhány nem súlyos akut otitis media- középfülgyulladásban szenvedő gyermek esetén. A betegséget a szervezet immunrendszere legyőzte abban az esetben, amikor a kutatók csupán csak értő figyelemmel kísérték a betegség lefolyását és nem nyúltak rögtön antibiotikumokhoz.

Forrás:http://naturahirek.hu/11-gyogymod-11-betegsegre-gyogyszerek-nelkul/

Hirdetés


Hirdetés betöltése...