…pár nappal ezelőtt létrehozták a “ Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetséget”


Hirdetés


A fogászati szakma képviselői új programot indítottak a közép-kelet-európai régióban és pár nappal ezelőtt létrehozták a “ Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetséget” (The Alliance for a Cavity-Free Future – ACFF) 

“A fogszuvasodás megelőzésére a Fogszuvasodásmentes Jövőért Szövetség(ACFF) nyolc Közép-Kelet-Európai országban, köztük Magyarországon, is felvilágosító kampányt indít annak érdekében, hogy az átlag, nem szakemberek számára is érthetővé tegye a fogszuvasodás okait és a megelőzés lehetőségeit. A szövetség minden erőfeszítést megtesz azért, hogy elindítson egy globális társadalmi mozgalmat.

“A fogszuvasodás a leggyakoribb népbetegséga világon, amely a populáció közel 80%-át, ötmilliárd embert érint.A fogszuvasodás olyan krónikus betegség, amelyet a savképző baktériumok okoznak azáltal, hogy a szájba kerülő szénhidrátokat bontják. A lebomláskor olyan sav keletkezik, amely első lépésként a fog kemény szöveteiből kioldja az ásványi sókat, főképp a kalciumot. Ez károsíthatja a fogak szerkezetét, ezzel elősegíti a fogszuvasodás kialakulását.”

decl_group_foto2További információk, itt

Hirdetés


Hirdetés betöltése...