10 perc alatt elkészíthető ünnepi falatok! – Havas kifli-kabátok, ízesen


Hirdetés


A kelt tésztát számtalan módon elkészítheted: sósan, édesen, tekerten, csavartan, csomagoltan. Az ünnepi időszak legnagyobb kedvencei a kiflik. Mi most egy lekváros változattal készültünk, aminek ropogós cukorbundát adtunk. Készen vásárolt kelt tésztával percek alatt elkészülnek a kifli-kabátok!

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

fokep_1x1

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A kelt tésztát kibontjuk finoman a csomagolásból és egy kilisztezett felületre helyezzük. Egy késsel egyenlő nagyságú háromszög formákat vágunk ki (a tésztát hosszában négybe, széltében háromba vágjuk, majd a négyzeteket még félbe). A háromszögek közepébe 1-1 kiskanál lekvárt teszünk.

A háromszögeket felcsavarjuk úgy, mint egy pólyát. A kifliket a sütőpapírra helyezzük (természetesen fektetve). kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Gőz fölött a tojás fehérjét gyors mozdulatokkal enyhén habosra verjük, majd a cukrot és vanillincukrot fokozatosan hozzáadva vastag cukros masszává keverjük. A kiflik két végét belemártjuk, majd rácson hagyjuk megszáradni. Nem gond, ha a cukor kezd megkötni, így kristályosabb lesz a „behavazott kabát”. A lekvárba piros dekorcukort szórunk. Igazi különlegessége lesz az adventi időszaknak, igaz, nagyon hamar el fog fogyni!

További szuper receptek itt: sutnijo.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...