10 ok amiért eredménytelen a fogyókúraHirdetés betöltése…

Villámdiétákkal kínozza magát, hogy mihamarabb sikerüljön leadnia a plusz kilókat? Napi másfél-két órát tölt a konditeremben, de valahogy mégsem látja a változásokat? Megunta a koplalást, és szeretne úgy fogyni, hogy közben a finom falatokról se kelljen lemondania? Esetleg fogyókúrás csodaszerekkel próbálkozik, és szeretné tudni, melyik bizonyul igazán hatásosnak?

tulsuly_ma

Ahelyett, hogy önsanyargató életmódot folytat, inkább gondolja át, mit csinál rosszul, amiért diétája még mindig eredménytelen! A fogyás mindig aktuális téma, és gyakorlatilag bármely korosztály tagjait érintheti. Amiért azonban az esztétikai okokon túl mindenképpen érdemes foglalkozni vele, az nem más, mint az egészségügyi kockázat, amelyet a túlsúly hordoz magában. Egy sor betegségért felelőssé tehetőek a plusz kilók, melyektől megszabadulva egészségi állapotán is egyértelműen látja majd a változás jeleit. Lássuk, mire figyeljen oda, hogy még véletlenül se fulladjanak erőfeszítései kudarcba!

1. Szilárd elhatározás

Kezdjük mindjárt azzal a fontos ténnyel, hogy valóban minden fejben dől el. Hiába mondogatja barátainak, családtagjainak, hogy Ön most éppen fogyózik, ha közben nem változtat semmit az étkezéseken, vagy éppen ha úgy tartja kedve, ellustulja a mozgást. Azok az emberek, akik képesek a kellő eltökéltséggel hozzáállni a dolgokhoz, általában sikeresek is. Tartsa ezt szem előtt, és valahányszor elcsábulna egy szelet csokoládéra, vagy egy nagy tál spagettire, gondoljon arra, miért is küzd.

2. Éhezés

Néhány diéta mintaétrendjét látva valóban megfordul az ember fejében, hogy miként lehet kibírni ennyi étellel egész nap. Sok esetben nem a kitartás hiánya az eredménytelenség oka, sokkal inkább a rendkívül alacsony kalóriabevitel, aminek következtében nemhogy a nélkülözhetetlen mozgásra nem lesz energiája, de egyenesen rossz közérzettel fog küzdeni, mely pszichés és testi tényezőkre is kiterjed majd. Az a diéta, amely során éhezik, semmiképpen nem bizonyul jónak, s főleg nem hosszú távon tarthatónak.

3. Az ízek hiánya

Saláta főtt tojással és sonkával, zöldségek minden mennyiségben – sokaknak erről az ízetlen étkezések jutnak eszükbe. A tészta, vagy egy kiadós pörkölt után áhitozva bizony előfordulhat, hogy elcsábul, és felrúgja diétáját. Ne tegye! Válogassa inkább össze úgy az étkezések alapanyagait, hogy azokból változatos finomságokat készíthessen. Érdemes kipróbálnia bio élelmiszereket, vagy olyan alapanyagokat becsempésznie a konyhába, melyekről eddig talán nem is hallott. A gersli kifejezetten változatosan elkészíthető köret, de akár levesbetétként is megállja a helyét. A friss zöldfűszerek használata szintén új színt vihet a sütés-főzés területére.

4. Egyoldalú diéta

Ezekkel a legnagyobb probléma az, hogy hosszú távon akár súlyos hiánybetegségekhez is vezethetnek. A szervezetnek fehérjére, szénhidrátokra és zsírokra egyaránt szüksége van, természetesen nem mindegy, hogy ezeket milyen forrásból kapja meg. Az egyoldalú diéták nem csak egészségkárosító hatással bírnak, de nem is biztos, hogy tarthatóak, hiszen egy idő után másféle tápanyagcsoport iránt kezd sóvárogni a szervezet.

5. Lelki gondok

A hízás oka az esetek nagyrészében a pszichés háttér. Az étel, mint örömforrás, vagy pótcselekvés mindig valamilyen egyéb problémát fed el. Fontos, hogy kiegyensúlyozottságra törekedjen az élet minden területén, ellenkező esetben könnyen visszaüthet a lelki teher – akár a diéta sikertelenségében is.

6. Jojó effektus

Sikerült végre leadnia néhány kilót, és egyből rávetette magát az első pizzára, vagy nokedlis pörköltre? Miért engedné kárba veszni mindazt az eredményt, melyet hosszú hónapok munkájával sikerült elérnie? A sokak által ismert jojó effektus nem csak a pszichének nem tesz jót, de a bőr is rendkívül megsínyli a folyamatos súlyingadozást. Törekedjen egyenletes fogyásra, mely hetente körülbelül 1-1,5 kilót jelent.

7. Méregtelenítés

Nem véletlen hívják fel a szakemberek minden esetben a figyelmet a nagymennyiségű folyadék fogyasztásra, ugyanis a fogyás csak úgy lehetséges, ha közben gondoskodik a szervezet méregtelenítéséről is. Igyon elegendő vizet, a szervezet számára húsz testsúlykilogrammonként 1 liter szükséges. A frissen facsart zöldség-, és gyümölcslevek is kitűnő választásnak bizonyulnak, segítségükkel ugyanis gondoskodhat a megfelelő ásványi anyag ellátottságról is, és vitaminokban sem fog hiányt szenvedni. Legyen azonban óvatos a cukrozott üdítőkkel, energiaitalokkal, alkohollal és kávéval, ez utóbbi kivételével a többit érdemes kerülni.

8. Elsavasodott szervezet

Mindennapi táplálékaink sajnos savassá teszik a szervezetet, mely a puffadásért, a hízásért, és a fogyókúra sikertelenségéért is okolható. Gondoskodjon arról, hogy olyan táplálékokat fogyasszon, melyek segítik a kényes egyensúly megtartását!

9. Lustaság

Mozgás nélkül nem várhat tartós és látványos eredményeket. Ha sikerül is leadnia a táplálkozásnak köszönhetően a kilókat, a tükörből biztosan nem az az alak fog visszaköszönni, amilyet megálmodott magának. A mozgás feszessé teszi a bőrt, méregtelenít, fogyaszt, energiákkal tölt fel, és tónusos izmokkal ajándékozza meg. Mozduljon meg, és győzze le a lustaságot! Ahelyett, hogy gondolkodna csak az edzésen, és már előre szenvedne tőle, inkább vágjon bele minél hamarabb a napi adagba, hogy maga mögött tudhassa azt!

10. Rosszul megválasztott célok

Ha azonnal 20 kilóval könnyebb akar lenni, bizonyára csalódni fog, amikor egy hónap után is csak 3 kiló ment le nagy nehezen. Válassza meg céljait reálisan, és gondolkodjon mindig csak rövid távban, persze szem előtt tartva a végső célt is. S végül, de nem utolsó sorban, kérdezze meg magától, miért akar fogyni. Ha csak valakinek meg akar felelni, vagy az áhított munka megszerzése az indok, akkor biztosan nem jó úton halad. Ahelyett, hogy másoktól tenné függővé boldogságát, tegyen a fogyással saját közérzetéért és egészségéért!

Azt gondolod kövér vagy? Tévedsz, ha csak a hasad duzzadt! Íme az okok és amit tehetsz ellene!
Mindennapi gyötrelmek: Egymillió magyar küzd ezzel a problémávalHirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zöldborsó az alacsony tartalmú vitaminbomba, me... Tudta ön kedves olvasó hogy a zöldborsó nem csak egy finom zöldség, de egyben egy gyógyhatással bíró vitaminbomba is? A friss zsenge zöldborsóra elég ránézni és üde zöld színéről máris a tavaszi rét, és a természet jut az ember eszébe. A tányéron is szép látványt nyúj...
Vége a diétáknak, kopogtatós módszerrel fogyh... Nem a csoki és a szalmakrumpli a csinos testalkat fő ellenségei – állítják szakértők, akik egy olyan fogyókúrás módszert javasolnak, amely nem követeli meg, hogy lemondjunk kedvenc ételeink fogyasztásáról.   Eszerint az arc bizonyos pontjainak, a homloknak és az állna...
Uborkaleves diétás recept A nyári frissen szedett uborkából, kiváló, hűsítő ételek készíthetők . Az alábbi receptben egy ízletes uborkaleves elkészítését ismertetjük. Hozzávalók (kb. 2 főre) -25 dkg uborka -2 dl joghurt -2 gerezd fokhagyma -őrölt fehérbors -citromlé -ásványvíz -só ...
Tippek, hogy időben megelőzzük az elhízást Rengeteg fogyókúrás recept ismert manapság, de nem feltétlenül kell mindenkinek csontsoványnak lennie. Már nem is divat, és nem is egészséges az önmagunk sanyargatása, csak azért, hogy mindenáron beilleszkedjünk egy a külvilág által kialakított ideálba. De azért nem árt, ha od...
Sikerült lefogynod? Így őrizheted meg a kíván... Sikerült elérned a megálmodott testsúlyod? Akkor őrizd is meg, méghozzá olyan szabályokkal, amelyek tiszteletben tartják a szervezeted szükségleteit. Egy másik jótanács: még semmiképp se térj át egy másik diétára.   Egyike a legsúlyosabb hibáknak az, hogy egyik di...
Miként táplálkozzunk helyesen? Sokan vallnak kudarcot, mikor nekifognak fogyókúrázni. Hogy miért? Mert általában arra szokott gondolni ilyenkor az ember, hogy egyetlen dolga a táplálkozásra nézve az, hogy kizárja azokat az élelmeket, amelyek hizlalnak, és ezeket olyanokkal helyettesítse, amelyek kevés kalóriát ta...
Miért igyunk reggel langyos citromos vizet? Reggel, amikor épp, hogy kimászunk az ágyból, sokunknak az első dolga, hogy megigyunk gyorsan, egy óriási bögre forró kávét. A kávétól várjuk a megváltást, azt gondoljuk, hogy attól fog szebben sütni a nap. Pedig egyes vélemények szerint sokkal jobb lenne, ha meleg citromos víz...
Miért fogyasszunk földiepret A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. Az erdei szamóca sokkal értékesebb anyagokat tartalmaz, mint a kerti földieper. A vadon termő nö...

Facebook hozzászólás