10 étel a jó anyagcseréért


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az anyagcsere egyrészt jó szövetséges, másrészt a lehető legnagyobb ellenség! Ahhoz, hogy mindig a javadat szolgálja, különösen oda kell figyelned arra, mit tégy a tányérodra. 10 élelmet javasolunk neked, hogy anyagcseréd jó irányban működhessen.

 

A tornagyakorlatok segítenek abban, hogy felgyorsítsd az ütemet, de a hatást az alábbiakkal is fokozhatod:

1. Csípős fűszerek – valamennyi pikáns aroma, amelyet az ételbe viszel, felgyorsítja az anyagcserét, a vérkeringést, ezáltal pedig az égetést. A csípős paprika például hatással van az étvágyra is, és meggátol abban, hogy sóvárogj a finom falatokért.

2. Fahéj – ez az illatos fűszer rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz, amelyek rendkívül egészségesek, többek között olyanokat is, melyek segítik a szervezetet abban, hogy gyorsabban lebontsa a bevitt cukrokat. Íme a fahéj nyolc titka.

 

3. Brokkoli – kalciumot és C-vitamint tartalmaz. A kalcium felgyorsítja az anyagcserét, a C-vitamin pedig lehetővé teszi a kalcium felszívódását. Készíts finom brokkoli krémlevest.

4. Zöld tea – antioxidánsokban gazdag, amelyek létfontosságúak a szervezet működéséhez, és 4%-kal gyorsítják fel az anyagcserét. Habár nem tartalmaz koffeint, mégis érdemes egy csésze zöldteára cserélni a napi feketét, a +80 kalória leégetése érdekében.

5. Spenót – nemcsak serkenti az anyagcserét, hanem rengeteg C-vitamint, antioxidánst, vasat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, amelyekre a szervezetnek mind szüksége van.

 

6. Grépfrút – két okból is kiváló az anyagcsere számára. Egyrészt mert csökkenti az inzulin szintjét, másrészt mert tele van növényi rostokkal!

7. Mandula – amellett, hogy fehérjékben gazdag, bőven tartalmaz zsírsavakat, amelyek az anyagcserére vannak jó hatással. Így készíts mandulatejet házilag.

8. Halhús – omega 3 zsírsavban bővelkedik, amely csökkenti a szervezetben lévő leptin szintjét, vagyis a hormonét, mely az anyagcsere lassulásáért felelős. Omega 3-at találsz még a dióban és olajos magvakban, ezeket étkezések között is bátran rágcsálhatod.

9. Alma – kalóriaszegény, de rostokban gazdag. Csillapítják az éhség érzetet, és hosszabb időre aktiválják az anyagcserét. Ennél mi lehet jobb? Készítsünk finom almafánkot, most van itt az ideje.

 

 

10. Zabpehely – olyan oldódó növényi rost, amelyet a szervezet lassan tud lebontani. Ez azt jelenti, hogy felpörgeti az anyagcserét, hatására pedig csökken a testben lévő inzulin szintje.

 

Forrás:Slavic Andrea

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...