10 dolog amit tudnod kell a cukorról, ha teljes életet szeretnél!


Hirdetés


1. KÁROSÍTJA A SZÍVET

Nem mondtunk újat, igaz? De! Az American Heart Association kutatása szerint a cukor a szív pumpa funkcióját is képes károsítani!

2. NÖVELI A HASI ELHÍZÁST

Az elmúlt 30 évben kétszeresére növekedett a gyermekkori elhízás, és háromszorosára a kamaszkori. Gyerekeknél ez azt jelenti, hogy a cukor megnöveli a zsigeri szervek körüli zsírszövetek mennyiségét.

3. EGY IGAZI CSENDES GYILKOS

Segít a túlsúlyban. Hogyan? A fruktóz leptin rezisztenciát okoz, tehát az agyunk úgy érzékeli, hogy nem került elég étel a szervezetünkbe. Kegyetlen, ugye?

4. A CUKOR ÖSSZEFÜGGHET A RÁKOS ELVÁLTOZÁSSAL

Ez a mondat megkérdőjelezhető. Vannak akik azt mondják a vércukor szint és az alacsony inzulin összefüggésbe hozható a rákos megbetegedésekkel, míg vannak akik szerint itt nincs összefüggés. Mértékkel kell fogyasztani, ez az egyetlen amiben biztos lehetsz.

5. A CUKOR IRÁNTI VÁGY GENETIKAI

A ghrelin hormon egy mutációja összefügg a cukor és alkohol fogyasztásunkkal – derül ki egy tanulmányból. Ez akár az öröklődést sem zárja ki.

6. A CUKORNAK ÉS ALKOHOLNAK HASONLÓ MÁJKÁROSÍTÓ HATÁSA VAN

Azt hinnéd, hogy csak az alkohol árt a májadnak, de ez nem így van. A túlzásba vitt cukor fogyasztás ugyanolyan hatást válthat ki, mint az alkoho lfogyasztás. Talán a függőség sem lehet véletlen.

7. A CUKOR GYORSÍTJA AZ ÖREGEDÉST

Gyorsabban öregedsz, ha több cukrot fogyasztás. Talán ennél világosabban ezt le sem lehetne írni.  Az agyad, a bőröd stb mind-mind veszélyben van. Aztán ne csodálkozz, ha 30 évesen már mindenki csókolommal köszön neked!

8. SOK, MINDENNAPI, „CUKORMENTES” ÉTEL TARTALMAZ CUKROT

Savanyúság, kenyér, öntetek. Átvernek! Rájuk van írva, hogy egészséges, de közben tele van cukorral. Figyelj oda!

9. A CUKOR TÚLADAGOLÁS HALÁLHOZ VEZETHET

A krónikus betegségek alapján kialakuló haláleseteknél egyre nagyobb számba mutatják ki a cukor befolyásoló erejét.

10. A CUKORTÓL ELHÍZUNK

A cukortól nem érzed, hogy tele vagy. Csak eszed a gumicukrot és társait, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy az úszógumiddal sosem merülnél el a vízben.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...