1 millió ft-ot fizetnek, ha tesztelhetnek rajtad egy influenza elleni oltást! Te jelentkeznél?


Hirdetés


Az amerikai Saint Louis University egyetem kutatói keresik az önkénteseket, akik hajlandóak 10 napra karanténba vonulni, miután beoltották őket influenzavírussal. A karantént jelen esetben egy szálloda jelenti, ahol egyébként lesz tévé, internet, saját fürdő, teljes ellátás és a betegeket ellátó nővérek is.- írja a CBS News

Az önkéntesek egy injekciót kapnak ( miután “megfertőzték” őket influenzavírussal ), amiben vagy placebo, vagy a kísérleti gyógyszer található, majd  az orvosok folyamatosan vizsgálni kezdik a vakcinák hatásait.  Az egyetem közleménye szerint az ehhez hasonló kísérletek sok szempontból lehetnek nagyon hasznosak, ráadásul ez az ideális környezet az univerzális oltások teszteléséhez is, amelyek az influenzavírus több törzsével szemben is védenek.

Nos mindezért kínálnak 1 millió ft körüli összeget ( 3500$ ). A hivatalos állásfoglalás szerint az önkéntesek tényleges egészsége nem lesz majd veszélyben! De azért biztosak vagyunk abban ( főleg, hogy az Egyesült Államokról van szó ), hogy lesz szerződés amiben az ilyen irányú felelősséget elhárítja majd az egyetem!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...